Медцентр ЗСУ у Львові почали ремонтувати після розголосу. Що змінилося

2819 0
Після гучного розголосу адміністрація лікарні почала ремонтувати застарілі лікарняні приміщення.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

У Клініці амбулаторно-поліклінічної допомоги після гучного розголосу почали ремонтувати застарілі лікарняні приміщення. Наразі там вже замінили вбиральні та створили умови для вільного пересування бійців на візках. До кінця березня повинна з'явитися реєстратура, кабінети для персоналу та місце відпочинку, де військові очікуватимуть на прийом до лікаря. Також планують створити табло, на якому з’являтиметься номер черги. Про це повідомяє «Радіо Свобода».

За словами начальниці медичної служби Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Ольги Зачепи, 30% персоналу лікарні звільнили, а на 20% укомплектували колектив з нового штату. Крім того, ввели нові посади медичних працівників, начальників кабінетів, відділень, медичних реєстраторів та санітарів.

«Я отримав поранення в ногу біля Соледару 28 листопада і пройшов курс лікування, реабілітацію, було багато осколків і у госпіталі у Львові оперували. Після цього повернувся у свою частину. Звідти мене скерували на ВЛК, щоб визначити стан придатності до служби. У січні тут такі були черги, коли приходив до лікаря на консультацію. А зараз прийшов на свою годину і потрапив до лікаря», – повідомив військовий 24-ої окремої механізованої бригади з позивним «Оскар».

Читайте також: «Мусить змінитися». Що відбувається в Медцентрі ЗСУ у Львові

Нагадаємо, що місяць тому Tvoemisto.tv відвідало Медичний центр ЗСУ, щоби дізнатися, що там змінилося для поранених військових, яким раніше доводилося стояти у черзі з 800 людей до різних лікарів. На той час була нестача персоналу: усього один невропатолог та два хірурга, до яких черга сягала до 200 бійців на день. Вбиралень було недостатньо – дві на всю будівлю, а кабінети спеціалістів розкидані на шести поверхах. 

Додамо, що все почалося з того, що військовослужбовець зі Львова Мирослав Откович опублікував інформацію про неналежне медичне обслуговування в Медичному центрі ЗСУ у Львові та розповів про це у програмі «Акценти Твого міста».

Фото: «Радіо Свобода»

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!