Медична реформа розпочнеться зі Львова. Три перші кроки

9815 0
Реформа медицини стартуватиме на Львівщині. Про це 30 січня на брифінгу у межах робочої поїздки до Львова повідомив міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі. Міністр зазначив, що бачення медичної реформи міністерства і місцевої влади Львівської області – ідентичне.
www.vz.kiev.ua

www.vz.kiev.ua

За словами Квіташвілі, для реформ у сфері медицини потрібні законодавчі зміни, підтримка місцевої влади і максимальне використання свободи дій, яку влада має на місцях, повідомляє Zik.
 
«Вже є чітке розуміння, що потрібно робити – змінювати систему фінансування, відкрити систему, щоб прийшли інвестиції. Не можливо зробити все у всій країні. Ми думаємо розпочати з Львівської області», – повідомив міністр.
 
Голова Львівської ОДА Олег Синютка деталізував, які нововведення планують запровадити у медичній сфері Львівщини:
 
1. Обладнати карети швидкої допомоги навігаційними системами, які би дали можливість бачити їх місце розташування і можливість їх оперативного доїзду на виклик; 
 
2. Наблизити первинну медичну допомогу до споживача, а вторинну ланку допомоги підняти на обласний рівень, що дасть можливість більш якісніше надавати допомогу; 
 
3. Застосовувати ринкові механізми при наданні медичних послуг – для прикладу, щоби всі компанії, які надають послуги з гемодіалізу, були присутні на ринку, а не було монополіста, що здешевлює вартість послуги.
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!