Медична система готова. В Україні планують робити 6 млн щеплень від Covid-19 на місяць

1078 0
Для виконання Національного плану вакцинації та вакцинування 70% населення МОЗ потребує додаткового фінансування.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

В Україні розробили проєкт Національного плану вакцинації. Він, за словами міністра охорони здоровя Максим Степанова, має бути чітким для розуміння, а більш детальні підходи для реалізації кампанії вакцинації проти Covid-19 визначає Дорожня карта МОЗ. Про це під час засідання Уряду повідомив очільник МОЗ Максим Степанов.

Йдеться про майже 6 млн щеплень на місяць або 270 тис. на добу, якщо кампанія триватиме без вихідних. Потужності, на думку міністра, української медичної системи готові до цього завдання, однак виконання плану можливе за умови, якщо до процесу будуть залучені всі рівні державного управління, зокрема голови обласних державних адміністрацій та очільники органів місцевого самоврядування.

Читайте також: В Україні зареєстрували китайську вакцину від коронавірусу

Також проєкт Національного плану містить інформацію про кількість доз вакцин, які вже законтрактовані за кошти державного бюджету й очікуються в межах глобальної ініціативи COVAX. Це дає можливість оцінити, у якому місяці на рівні медичної системи виникає дефіцит препарату для щеплення.

Степанов додав, що для виконання Національного плану вакцинації та вакцинування 70% населення МОЗ потребує додаткового фінансування. Він звернувся до Міністертва фінансів України про те, аби виділити додаткові кошти на закупівлю вакцин. Сьогодні це приблизно 6,5 млрд гривень. При формуванні бюджету на 2021 рік пропонували виділити на це 15,1 млрд грн, з них отримали 4 млрд із можливістю дофінансування.

Читайте також: В Україну прибула перша партія вакцин CoronaVac

Нагадаємо, що в Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти Covid-19 вакциною Covishield виробництва індійського підприємства Serum Institute. З 1 березня можливі залишки вакцини від коронавірусу дозволили використовувати для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію.

На Львівщині проводять підготовку до третього етапу вакцинації від коронавірусної інфекції. Наразі триває другий, під час якого можуть вацинуватися люди віком від 80 років і старші.

В Україні 10 квітня перше з двох щеплень проти коронавірусу зробили 4 048 людям. Загалом перше щеплення вже отримали 377 048 людей та ще 5 завершили вакцинацію – отримали другу дозу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!