Політична реклама

На 22 медзаклади Львова припадає понад 600 комп'ютерів

2118 0
У 22 медзакладах Львова, які перебувають на балансі Львівської міськради, є понад 600 персональних комп’ютерів, які підключені до мережі інтернет та обладнані необхідним програмним забезпеченням. За словами начальника управління охорони здоров'я Володимира Зуба, така кількість ПК є достатньою. Водночас фахівці з інформатизації запевняють, що цих комп'ютерів не досить.

За словами начальника управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимира Зуба, персональні комп’ютери є у приймальнях, бухгалтеріях та у завідувачів відділень кожної лікарні. Окрім того, деякі лікарі приносять з собою свої власні комп’ютери.

Однак, за словами інженера комп’ютерних мереж та інформатизації Романа Бабчука, така кількість комп'ютерів є недостатньою, оскільки кожен лікар, який працює з даними, повинен мати власний комп’ютер. Це дозволить обмінюватися інформацією з колегами-лікарями,  а також економити час для передачі інформації між різними відділенами лікарні та безпосередньо між лікарем і пацієнтом.

Як зазначив Роман Бабачук, обов’язково потрібно забезпечити комп’ютерами технічних працівників медичного закладу – відділ кадрів, адміністрацію, бухгалтерію. Скрізь, де сидить медперсонал, має бути окремий комп’ютер з доступом до інтернету. Не обов’язково, за його словами, потрібні комп’ютери медсестрам та лікарям окремих спеціальностей, наприклад, стоматологам.

Одним із питань, які стоять на перешкоді розширення комп'ютеризації лікарень Львова є відсутність коштів. За словами Володимира Зуба, комп’ютеризацію лікарень міста в основному здійснюють за рахунок спонсорських коштів. Так востаннє комп’ютерне обладнання для медичних закладів за бюджетні кошти купували ще у 2008 році.

Також, як повідомив головний медик Львова, усі медичні заклади міста мають свої веб-сторніки, де оприлюднюють інформацію про години прийому, різноманітні акції та результати своєї діяльності. У більшість цих установ можна також звернутись за допомогою електронної пошти.

Щодо програмного забезпечення, то фахівець з комп'ютерних мереж зазначив, що у Львівській області спеціальне медичне програмне забезпечення для лікарень наразі не використовується.

Довідка:

До структури управління охорони здоров’я ЛМР входять 12 лікарень, 5 поліклінік та 5 стоматполіклінік. Перелік медичних закладів можна знайти тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!