Медичний «Оскар» цього року можуть отримати семеро представників Львівщини

5043 0
На номінацію «Найкращий колектив закладу охорони здоров'я» претендує колектив КНП «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня».
фото: укрінформ

фото: укрінформ

Учора, 6 квітня, регіональна рада «Ордену Святого Пантелеймона» Львівської області одноголосно ухвалила рекомендувати сім медиків з Львівщини на те, аби отримати відзнаки за професіоналізм і милосердя. Про це у себе на Фейсбуку повідомив голова регіональної ради Олег Дуда.

Читайте також: Коронавірус – не вирок. Як це працювати лікарем в інфекційній лікарні

Претендентами на цю відзнаку є:

  • у номінації «Найкращий лікар» – Тетяна Кудик – завідувачка терапевтичним відділенням Жовківської ЦРЛ.
  • у номінації «Найкращий медичний працівник» – Наталія Козак – старша медична сестра дитячого відділення КНП «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня».
  • у номінації «Новатор охорони здоров'я» – Ярослав Заблоцькиий – керівник міжнародної стоматологічної мережі «Клініка Заблоцького» у Львові та Центру Стоматологічної Імплантації у Києві.
  • у номінації «За досягнення у міжнародному співробітництві у охороні здоров’я» – Андрій Базилевич – професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини № 1 ЛНМУ ім. Данила Галицького, голова Світової Федерації Українських Лікарських Товариств.
  • у номінації «Взірець служіння суспільству» – сестра Севастіяна Карвацька – голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я.
  • у номінації «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоровя для іноземних громадян» – професор Олег Антонишин – керівник програми черепних травм Медичного центру Санібрук у Торонто, професор пластичної хірургії Університету Торонто.
  • у номінації «Найкращий управлінець в галузі охорони здоров’я» – Любомир Рак – генеральний директор КНП ЛОР Львівський регіональний фтизіо-пульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр «Центр легеневого здоров'я».

 

На номінацію «Найкращий колектив закладу охорони здоров'я» претендує колектив КНП «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня». Окрім цього, у номінації серед молоді (до 35 р.) є троє претендентів. Зокрема, на медаль «За лікарське мистецтво» – Андрій Медвідь – лікар-анестезілог та трансфузіолог військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові, «За турботу і ласку до хворого» – Оксана Лобик – медична сестра відділення анестезіології та інтенсивної терарії Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи та «За наукові розробки в медицині» – Назар Негрич – асистент кафедри реабілітації факультету післядипломної освіти ЛНМУ імені Данила Галицького.

Читайте також: У Львові померла відома лікарка, яка виховала не одне покоління медиків

Результати голосування передадуть у Київ, де їх розглянуть на засіданні Національної експертної комісії, Поважної Ради Ордену Святого Пантелеймона та оберуть кращих у кожній категоріях.

Нагадаємо, що у номінації «Найкращий медичний працівник» минулого року орден отримав Голод Андрій Юрійович – фельдшер з медицини невідкладних станів бригади екстреної медичної допомоги підстанції №1.

Довідка

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!