Медикам, що лікують пацієнтів із коронавірусом, платитимуть погодинно

1827 0
Медикам на час карантину обіцяють доплатити по 200% від зарплати.
Фото: УП

Фото: УП

Уряд затвердив пропозицію МОЗ про погодинну оплату праці медиків, які працюють із пацієнтами, зараженими коронавірусом. Про це в ефірі телеканалу «1+1» повідомив речник міністра охорони здоров’я України Артем Дехтяренко.

Читайте також: Коронавірус у Львові. Найважливіше

«Подібну пропозицію не тільки обговорювали, а й схвалили вчора члени уряду на позачерговому засіданні Кабінету міністрів. Всі члени Кабінету міністрів підтримали ініціативу Іллі Ємця щодо запровадження погодинної оплати для лікарів і медичного персоналу, які працюють саме з пацієнтами, хворими на коронавірус. Зараз ми можемо говорити про те, що лікарі відчують підтримку держави не тільки на словах, але й справами», – сказав речник.

За його словами, наразі лікарі перебувають у епіцентрі хвороби, щодня ризикують власним життям, аби врятувати життя та здоров’я українців. Він також зазначив, що зарплата окремих медиків збільшиться втричі.

Додамо, що за інформацією міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, у двох медсестер міської лікарні виявили коронавірус. Вони контактували з 56-річною жінкою, що померла минулого тижня.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Нагадаємо, що в медикам на час карантину обіцяють доплатити по 200% від зарплати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!