Ліки від Covid-19 за свій кошт та чи заберуть в України безвіз. Головне за минулу добу

2101 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Go to Tsunami Green

Фото: Go to Tsunami Green's for unsplash

Covid-19 – Головне. Пацієнти, яких лікують в Центрі легеневого здоров’я від пневмоній внаслідок Covid-19, усі медикаменти змушені купувати самі. За словами директора Центру Любомира Рака, лікування у медзакладі держава покриває лише на 20%. В день лікування обходиться в 2-2,5 тис. грн, у реанімації – 6 тис. грн.

З Covid-фонду на медзаклади Львівської області з початку коронавірусної епідемії не надійшло жодної гривні. За підрахунками Львівщина мала б отримати 4,6 млрд грн.

Читайте також: Родина педіатра Богдана Остальського віддала зібрані кошти на порятунок хлопчика. Як долучитися

14-річну Софійку, яка на початку вересня потрапила в реанімаційне відділення Львівського ОХМАТДИТу з двобічною пневмонією та хворобою Кавасакі, вже готують до виписки.

Гендиректором Львівської залізничної лікарні став Володимир Рижковський. Він переміг у відкритому відборі кандидата на посаду гендиректора.

Мінздоров’я ініціювало збільшення у 2021 виплат сімейним лікарям за кожну укладену з пацієнтом декларацію з нинішніх 600 грн до 710 грн.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 275 осіб (201 – напередодні). Разом 18 793. Одужало – 6 198 (+ 84), померло – 527 (+ 1). За добу лабцентри зробили 1 895 ПЛР-тестів.

В Україні Covid-19 виявлено у 2 884 осіб (2 675 за попередню добу). Загальна кількість 181 237 пацієнтів. Одужало – 79 901 (+ 1 717), померло – 3 642 особи (+ 59).

Читайте також: Львів планують з’єднати швидкісними дорогами з іншими обласними центрами на Заході

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 20 028 (+ 270), Львівщина – 18 793 (+ 275), Харківська – 15 505 (+ 372) та Чернівецька області – 13 304 (+ 139).

Безвіз – МВФ – Нацбанк. Представник ЄС Жозеп Боррель під час візиту до Києва нагадав, що незалежність антикорупційних органів є умовою безвізу.

ЄС готовий надати Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги, але для цього їй треба конструктивно взаємодіяти з МВФ і виконати вимоги, що стосуються верховенства права.

Нова команда НБУ дала ринку сигнал про недопущення зміцнення курсу гривні, вважає глава інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала. «Усім гравцям стало зрозуміло, що НБУ буде підігравати або допомагати виконати ті завдання, які озвучив президент».

Читайте також: На Львівщині цього року нарахували 283 мільйонерів

Ув'язнення за авто – Наречена Холодницького. Президент Зеленський підписав закон, згідно з яким, за незаконне заволодіння авто більше не передбачено штрафу – такі дії караються обмеженням волі на строк 3-5 років.

Наречена екскерівника САП Холодницького Юлія Бойко заяила, що почувається добре. До неї в лікарню приходив водій маршрутки, що збила її. «Він слізно просив вибачення. Йому 58 років і 1,5 року до пенсії. Залишати його без водійських прав було б не по-людськи. У свідченнях я написала, що претензій не маю», – сказала вона.

Навальний – Путін – Вода в Крим. Телефонна розмова президентів Франції та РФ щодо Навального ознаменувався неодноразовими запереченнями Путіна про його отруєння. За даними Le Monde, російський президент презирливо говорив про Навального.

Виступаючи на 75-й сесії Генасамблеї ООН Путін сказав, що для відновлення світової економіки в період пандемії необхідне «розчищення від обмежень і санкцій».

Читайте також: Як зміняться квартири і офіси через пандемію. Що каже архітектурний ринок Львова

В Україні запрацював інтернет-магазин Wildberries.ua, де продається одяг із зображенням президента РФ Путіна та символікою СРСР.

Постійний представник України при ООН Кислиця вважає, що обговорювати відновлення поставок дніпровської води в Крим можна лише в тому випадку, якщо РФ офіційно звернеться з таким проханням до влади України і визнає себе країною-окупантом.

Вагнерівський фестиваль – Apple – Netflix – Нобель. Оксана Линів, яка народилася у Львові, відкриватиме Вагнерівський фестиваль у 2021 постановкою «Летючого Голландця». Вона стане першою жінкою-диригенткою в 145-літній історії Байройтського театру.

На сайті американської компанії Apple з’явилася вакансія аналітика анотацій для команди голосового помічника Siri. З важливою поміткою – «україномовного».

Читайте також: Український серіал «І будуть люди» виклали у вільний доступ. Де дивитися

Українські студії озвучки Postmodern Postproduction і Так Треба Продакшн отримали дозвіл дублювати контент Netflix українською.

Традиційна церемонія вручення Нобелівських премій в Стокгольмі з особистою участю лауреатів скасована через пандемію коронавірусу.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!