Медиків, що лікуватимуть хворих на коронавірус на Львівщині, забезпечили костюмами біозахисту менше ніж на 1%

7602 0
Крім того, в лікарні гострий дефіцит наступних засобів індивідуального захисту.
Фото: Главком

Фото: Главком

Медиків, які лікуватимуть хворих на коронавірус на Львівщині, забезпечили костюмами біозахисту менше ніж на 1%.Про це на своїй сторіці у Фейсбуку повідомляє голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський.

Такі цифри StateWatch надали в облдержадміністрації за підписом на 23 березня.

«Є великі сумніви, що ситуація за тиждень покращилася. Адже центральна влада тільки цього тижня спромоглася спростити процедури тендерів на час карантину. А регіональна влада поки що фінансові ресурси направила на закупівлю не менш потрібних апаратів штучної вентиляції легенів», – каже він.

Читайте також: Кому із мешканців Львівщини робитимуть швидкі тести на коронавірус

Загалом у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні, куди направлятимуть хворих на коронавірус, за словами Гліба Канєвського, нараховували лише 300 костюмів біозахисту при потребі 50 000, що складає 0,6% від необхідної кількості.

Крім того, в лікарні гострий дефіцит наступних засобів індивідуального захисту. Респіратори – 2 000 штук при потребі 100 000 штук (2 %), ізоляційні халати – 3 000 штук при потребі 150 000 штук (2%), хірургічні маски – 5 000 при потребі 200 000 (2,5%).

«Якщо державні ресурси не будуть розподілені на системи індивідуального захисту для медиків Львівщини, то Галичина дійсно стане маленьким П'ємонтом. Тільки не через історичні паралелі, а через поширення коронавірусу серед персоналу лікарень», - додає він.

Читайте також: У транспорт і магазини – тільки у масках

StateWatch пропонує урядовому антикризовому штабу наступні кроки:

- Оприлюднити в публічному доступі інформацію про реальний рівень забезпечення медичних закладів, обраних для шпиталізації пацієнтів з коронавірусом, необхідними товарами для протидії вірусу.

- На основі оприлюднених даних перемістити із лікарень медичні товари, які є в надлишку, в лікарні, де зазначених товарів навпаки не вистачає.

- Утворити регіональні фонди допомоги, або підтримати наявні ефективні волонтерські фонди допомоги для закупівлі за благодійну допомогу саме необхідних товарів в лікарні, які їх не мають.

- Забезпечити умови безперебійної роботи приватних та державних (якщо такі залишились) виробників медичних товарів, необхідних для протидії поширенню коронавірусу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!