Медиків, які працюють з хворими на Covid-19, мають забезпечити тримісячним запасом захисних костюмів

1561 0
На це виділили майже 3 мільярди гривень.
Фото: Ігор Берник

Фото: Ігор Берник

Для медиків у медзакладах першої хвилі, які приймають хворих на коронавірус, мають закупити захисні костюми з розрахунком на три місяці. Про це повідомляють в Офісі президента.

«Міністерство розвитку економіки та МОЗ мають підготувати перелік номенклатури товарів, з яких повинен бути сформований держрезерв», — каже голова ОП Андрій Єрмак.

Читайте також: «Не маємо права захворіти», – медик швидкої допомоги розповіла про виїзди до хворих на Covid-19

Так, до кінця цього тижня державне підприємство «Медичні закупівлі України» має укласти перші угоди на закупівлю засобів індивідуального захисту для українських медичних установ, а перші поставки мають відбутися на наступному тижні. 

Гендиректор «Медичних закупівель України» Арсен Жумаділов повідомив, що держпідприємство з вівторка розпочинає закупівлі за скороченою процедурою в системі ProZorro.

На це виділили майже 3 мільярди гривень. Щомісяця для закупівлі необхідних засобів для всієї України потрібно приблизно 750-760 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!