Медики назвали популярні фізичні вправи, які шкодять здоров’ю

12102 0
Більшість людей, коли починають відвідувати спортзал, хочуть знати експертну думку про кращі вправи для швидкого досягнення бажаного результату. Окрім того, початківцям важливо знати про правильну побудову тренування, щоб уникнути травм, пише Prevention. Таким чином, експерти рекомендують відмовитися від чотирьох популярних вправ і пропонують їм заміну.
фото: xn--80aimveh.pp.ua, marinamuravyova.wordpress.com

фото: xn--80aimveh.pp.ua, marinamuravyova.wordpress.com

1. Зведення та розведення ніг за допомогою тренажера

Зведення та розведення ніг на стаціонарному тренажері опрацьовує м'язи в нефункціональному положенні, що може негативно позначитися на тазі і хребті.

Натомість експерт пропонує вправи з кільцем для пілатесу.

Для опрацювання зовнішніх м'язів стегон, слід помістити ноги всередину кільця, вирівняти спину і, переносячи вагу з лівої ноги на праву, злегка присідати. Щоб підтягнути внутрішню частину стегон, Веллс пропонує затиснути кільце між щиколоток і вирівняти спину. Після цього потрібно також переносити вагу з лівої ноги на праву.

2. Розгинання ніг в колінах сидячи

Під час виконання цієї вправи чотириголовий м'яз стегна опрацьовується в нерухомому положенні, що може призвести до пошкодження колін, оскільки навантаження повністю лягає на колінні суглоби.

Для безпечного та ефективного опрацювання чотириголового м'яза стегна експерт пропонує достатньо просту вправу. Спершу, потрібно знайти невелику підставку, заввишки не більше трьох сантиметрів. Після, слід одну ногу поставити на підставку, а другою - зробити крок назад. У такому положенні фахівець пропонує повільно переносити вагу з лівої ноги на праву.

3. Кругові рухи головою

Багато людей, зіткнувшись з болем у шиї, намагаються полегшити його за допомогою кругових рухів головою. Ада Веллс рекомендує відмовитися від даної вправи через велике навантаження на шийний відділ хребта, який найбільше піддається травмам.

Щоб розслабити м'язи шиї, спеціаліст пропонує лягти на живіт, звести ноги і покласти чоло на руки. Після чого слідують повільні підйоми голови назад, не відриваючи груди від підлоги.

4. Присідання на одній нозі

Як розповідає Джейкон Чан, такі присідання небезпечні для колін, оскільки при виконанні вправи вся вага тіла навантажується на одне коліно.

Дану небезпечну вправу фізіотерапевт пропонує замінити іншими присіданнями. Для цього потрібно стати рівно і зробити широкий крок назад. У такому положенні головне щоб передня нога була трохи зігнута, а задня - спиралася на носок. Перенісши тіло трохи вперед, потрібно присідати вниз, але при цьому важливо стежити, щоб задня нога утворювала прямий кут, а коліно передньої - було на одному рівні з щиколоткою.

Джерело: Новое время

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!