Медики назвали шість продуктів для міцного сну

4272 0
Американські медики розповіли про продукти, які допоможуть побороти безсоння. За словами фахівців, такі напої як вишневий сік або чай з валеріаною будуть сприяти сну так само, як і вуглеводна їжа. А солодкі і жирні страви нарівні з кавою, навпаки, змусять організм не спати. Пропонуємо перелік продуктів, які сприятимуть міцному сну.
Фото: hronika.info, meditation-portal.com, opyt-of-woman.com

Фото: hronika.info, meditation-portal.com, opyt-of-woman.com

 

Вишня

Терпка ягода містить мелатонін - гормон, який контролює сон. Якщо немає свіжих вишень, кажуть медики, також підійде сік. Близько 400 мілілітрів вишневого соку допоможуть заснути.

Молоко

Про користь випитого перед сном молока відомо давно, правда, фахівці стверджують, що воно не обов'язково має бути теплим. У ньому містяться такі речовини як триптофан й інші амінокислоти, які заспокоюють і допомагають заснути.

Цільнозернові продукти

Ячмінь, коричневий рис або лутига містять магній, який допомагає м'язам розслабитися, а також дарує відчуття спокою.

Банани

Медики рекомендують перед сном з'їсти кілька бананів, тому що в них міститься магній і калій, які також допомагають розслабитися і заснути.

Комплексні вуглеводи

За твердженням експертів рис, а також бобові культури і батат містять калій та безліч інших мікроелементів, які розслабляють організм.

Чай з валеріани

Трав'яний чай володіє заспокійливим властивістю і сильним ароматом, що розслабляє нервову систему і сприяє міцному сну.

Джерело: nv.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!