Медики прогнозують на Львівщині сплеск захворюваності на Covid-19

1715 0
Медики кажуть, що навіть без патологій можна мати серйозні ускладнення від Covid-19.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Медики прогнозують, що на Новий рік та Різдво кількість захворілих на Львівщині зросте, оскільки люди не дотримуються карантину. Про це сьогодні на брифінгу повідомила пульмонолог Надія Рудницька.

Читайте також: У МОЗі оприлюднили план вакцинації українців

Пацієнти, які зараз лікуються у стаціонарах області, набагато важчі, ніж ті, що лікувались навесні. 

«Вірус зараз відрізняється тим, що вражає абсолютно здорових молодих людей. Необов’язково мати якусь патологію, аби мати серйозні ускладнення від Covid-19. Імунологи уже говорять про те, що вірус має різні штами: більш агресивні та менш агресивні. Зміни у геномному складі вірусу призводить до того, що він стає непердбачуваним», – розповіла медик. 

Вірус залишається активним, агресивним, непередбачуваним та спричиняє тяжке захворювання легеневої системи. До того як спричинити захворювання, він йде із дихальних шляхів.

«Уламки вірусу, які є в організмі, провокують неправильну лавиноподібну нескоординовану реакцію імунної системи організму, внаслідок чого розвивається гострий респіраторний дистрес-синдром, який потребує госпіталізації та великих матерільних витрат для його усунення», – наголошує Надія Рудницька.

Читайте також: Коронавірус впливає на серце. Кардіолог розповів про тривожні симптоми

За словами пульмонолога, медики очікують невдовзі збільшення рівня захворюваності, тому що люди не дотримуються карантину.

«Якщо ми мали останнім часом невеличке зниження рівня інфікованих, то тепер ми на порозі збільшення кількісті хворих, бо люди абсолютно не дотримуються карантину. Бачимо велику кількість людей у транспорті, в розважальних центрах, на святкуваннях корпоративів. Це призведе до зростання кількості інфікованих. На Новий рік та Різдво медики матимуть більше роботи», – спрогнозувала медик.

Читайте також: Без бенкетів. Уряд оновив перелік карантинних обмежень, які почнуть діяти вже цього тижня

Нагадаємо, Кабмін запровадив в Україні локдаун із 8-го до 24-го січня включно. На час локдауну буде заборонена робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлення на виніс), непродовольчих магазинів та ринків, кінотеатрів, розважальних закладів, закладів культури, фітнес-центрів, спорт-залів, басейнів, ТРЦ (за виключенням торгівлі продуктами, ліками) та різдвяних ярмарків. Заборонені будуть культурні та інші масові заходи. Салони краси, перукарні працюватимуть виключно за записом.

На канікули також відправлять всі заклади освіти, окрім дитячих садків. Офісам рекомендують перевести працівників на дистанційну роботу.

Водночас із встановленими обмеженнями помаранчевої зони карантину продовжить працювати громадський транспорт. Працюватимуть продуктові, аптеки, банки, поштові відділення і готелі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!