Політична реклама

Медики радять не затягувати з щепленнями проти грипу, поки вартість вакцини не перевищує 100 грн

1058 0
Торік вартість вакцини коливалася в межах 100 грн. Лікарі стверджують, що цього року ціна не збільшиться. Правда, лише до настання "гарячої пори", коли українці, налякані зростанням кількості хворих на грип, масово ринуться до щеплення.

За даними Київського центру клінічної імунології, поки що вартість вакцини від грипу коливається в межах 40-90 грн. 

За словами головного імунолога Києва Олега Назара, цього року очікується три штами вірусу грипу: "каліфорнія" (H1N1 - той самий "свинячий" грип), "перс" (H3N3) і "брізберн". Причому перші два штами вірусу були виявлені в Україні в минулому році, тому не вважаються особливо небезпечними (до них уже виробився імунітет).

А ось останній, "брізберн", востаннє був зафіксований на території країни три роки тому. Тому його можна вважати новим, а значить - потенційно більш небезпечним вірусом.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!