Медики розповіли про стан 14-річної дівчинки з підозрою на хворобу Кавасакі, яка потребує допомоги

3409 0
Софія ймовірно перехворіла на Covid-19.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Стан 14-річної Софії, яка в неділю, 6 вересня, потрапила до Львівського ОХМАТДИТу з підозрою на коронавірус та хворобу Кавасакі, важкий, але з позитивною динамікою. Дівчина ще знаходиться в реанімаційному відділенні, але від апарату ШВЛ її вже відключили. Про це Tvoemisto.tv повідомив заступник директора Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ із хірургічної частини Богдан Мальований.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

Вона, за словами медика, найімовірніше перехворіла на Covid-19, хоча ПЛР-тест, який їй зробили у лікарні, виявився від’ємним.

«Коронавірус не діагностували, та все ж у нас залишаються підозри, що хвороба таки була. Зараз в дитини підозрюють Кавасакі, точний діагноз ще не поставили. Для діагностики підключили дитячого інфекціоніста, гематолога, імунолога, кардіолога та ендокринолога», – пояснив лікар.

Софії потрібне дороге лікування препаратом «Біовен». Вартість ліків орієнтовно 225 тисяч гривень.

Зі слів дитячої лікарки-реаніматолога Валентини Перової-Шаронової, щонайменше потрібно 48 флаконів по 50 мл або 24 – по 100 мл препарату Біовен Моно. Лікування мали б розпочати вже сьогодні. Курс становить 3 дні.

Як пояснив Богдан Мальований, якщо б Софії підтвердили Covid-19, препарат входив би до переліку безкоштовних для лікування.

Читайте також: У львівському «Охматдиті» від коронавірусу лікують 14 дітей

Батьки не мають можливості придбати препарати самостійно, тому просять небайдужих допомогти.

Реквізити БФ «Крила надії», який оголосив збір коштів:

5169 3305 1136 7333 – карта Приватбанку;

UA 5332 5321 0000 0260 0505 3715 836 код ЄДРПОУ 35620901 – для переказу з інших банків;

для переказів з-за кордону www.liqpay.ua/ru/checkout/card/i92692777102

призначення платежу – «Реанімація СОС».

Нагадаємо, що напередодні у 6-річної дівчинки з Самбора, що на Львівщині, діагностували захворювання, яке до сих пір не фіксували в Україні. Вона мала гарячку, висип, набряки кистей рук – симптоми, подібні до хвороби Кавасакі.

Для довідки

Синдром Кавасакі або хвороба Кавасакі – гостре гарячкове захворювання дитячого віку, ймовірно іммуно-алергічного походження. Характеризується ураженням коронарних та інших судин з можливим утворенням аневризм, тромбозів та розривів судинної стінки. Навіть при інтенсивному лікуванні можлива смерть окремих хворих.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!