Медики розповіли про стан 4-річної Єви, яку годину кусав собака

21281 0
Маленьку львів’янку уже готують до виписки.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Стан 4-річної Єви, яку упродовж години шматувала бельгійська вівчарка у бабусі на селі, задовільний і дівчинку готують до виписки. Про це у коментарі Tvoemisto.tv зазначив заступник директора з хірургічної частини Богдан Мальований.

Читайте також: Львівські медики врятували 4-річну дівчинку, яку годину шматувала собака

«Стан дівчинки, яку покусав собака, задовільний. Завтра її готуємо до виписки», – каже Богдан Мальований.

Маленька львів’янка з множинними рвано-кусаними ранами голови, обличчя, рук, ніг, тулуба вже пережила кілька операцій, але попереду на дитину чекає ще кілька поетапних пластичних операцій. Усі проведуть також у дитячому ОХМАТДИТі. Із якою саме періодичністю вони відбудуться, залежатиме від заживання ран та як формуватимуться рубці.

«Після укусів собаки у маленької пацієнтки найбільше постраждало обличчя, голова, тулуб, ноги. Зараз її виписуємо, а наступну операцію плануємо провести через два-три місяці. Надалі упродовж двох років дівчинці доведеться ще робити кілька пластичних операцій», – каже хірург.

Читайте також: Що роботи, якщо вас вкусила собака. Поради МОЗ

За словами Богдана Мальованого, набагато кращий у дитини й психологічний стан – з нею у лікарні увесь час працювали психологи. Більше того, Єва надалі мріє про собаку і просить їй купити маленького чотирилапого друга.

Нагадаємо, що до львівського ОХМАТДИТу доставили 4-річну дівчинку Єву після того, як її цілу годину шматувала бельгійська вівчарка. Дитину госпіталізували у дуже важкому стані, з множинними рвано-кусаними ранами голови, обличчя, рук, ніг, тулуба. За життя дівчинки спершу боролися лікарі-реаніматологи. Після стабілізації стану п’ять лікарів-хірургів провели 6-годинне оперативне втручання з первинної хірургічної обробки ран з зупинкою кровотечі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!