Медики розповіли про стан хворого зі штамом Дельта у Львові

1876 0
Коли випишуть – невідомо, адже коронавірус важко піддається прогноз.
Фото: freepik

Фото: freepik

П’ятеро з шести пацієнтів з підозрою на «Дельта» були госпіталізовані у Львівську обласну інфекційну лікарню, а один – на самоізоляції. Три результати уже відомі, вони – позитивні, решта три – ще в процесі обробки. Із трьох госпіталізованих, двох уже виписали. Один пацієнт досі перебуває в лікарні. Його стан середньої важкості. Про це в матеріалі Tvoemisto.tv Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу Дельта повідомив головний лікар інфекційної Сергій Федоренко.

«Усі пацієнти з визначеним штамом «Дельта» мали стан близький до середньої важкості. Специфічного лікування вони не потребували, бо мали незначну закладеність носа, температуру в межах 37 градусів і позитивні тести. Та людина, яка досі перебуває в лікарні, зараз має двобічну бронхопневмонію, тому потребує подальшого лікування. Коли випишуть – невідомо, адже коронавірус важко піддається прогнозу», – каже він.

Читайте також: В Україні знову хочуть посилити карантин

Наприклад, за його словами, за два роки пандемії Covid-19 були випадки, що люди вже готувались до виписки зі стаціонарів і в них раптово починалися ускладнення з боку серцевої системи чи неврологічні розлади.

Водночас пульмонологиня Наталя Рудницька зазначає: оскільки новий штам передається через шлунково-кишковий тракт, зараз знову важливо дотримуватись карантинних норм: дбати про гігієну рук та не забувати носити маски. І, звісно, вакцинуватися.

Читайте також: У Львові лікарі витягнули з критичного стану 51-річну жінку, яка була 33 дні на апараті ШВЛ

Нагадаємо, що вчора у Києві помер перший пацієнт, в якого виявили новий небезпечний штaм кoрoнaвiрyсy «Дeльта». Хворий помер в Олександрівській лікарні міста, яка одна з перших у столиці почала приймати пацієнтів з Covid-19. Детальніше про те, яку небезпеку несе новий штам коронавірусу, чим відрізняється – читайте у матеріалі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!