Медики розповіли про ускладнення від Covid-19, через які померла медсестра обласної лікарні

22001 0
У жінки був цукровий діабет, при якому перебіг хвороби загострюється.
Фото: freepik

Фото: freepik

У 55-річної медсестри обласної клінічної лікарні, яка померла в інфекційній лікарні, підтвердили Covid-19. Про це у коментарі Tvoemisto.tv сказав керівник ЛОКЛ Михайло Гичка.

Читайте також: У Львові лікарі витягнули з критичного стану 51-річну жінку, яка була 33 дні на апараті ШВЛ

Як розповів Tvoemisto.tv завідувач відділення інтенсивної терапії Віктор Токарєв, у жінки був важкий цукровий діабет, надлишкова вага і вона поступила уже, на жаль, в критичному стані – не могла дихати.

За його словами, її спочатку вдалося стабілізувати на високопотоковому кисні, але хвороба прогресувала, не дивлячись на введення потужних препаратів, в тому числі і тих, які мають противірусну дію.

У жінки було значне ураження легень і це призвело до летального випадку.

На питання, що власне ускладнило ситуацію, завідувач відділення реанімації зазначив, що значну роль відіграв цукровий діабет.

«При Covid-19 йде ураження судин, а при діабеті вони вже скомпрометовані і йде порушення згортання крові, яке призводить до емболізації і в підсумку до розвитку легеневої недостатності», – пояснив завідувач відділення інтенсивної терапії.

Читайте також: На Львівщині вже понад 400 хворих на Covid-19 медиків. У яких лікарнях хворіють

Нагадаємо, що Галині Юзич було 55 років, із них майже 35 вона працювала в обласній клінічній лікарні. Жінка лікувалася у Комарнівській міській лікарні, мала важкі супутні захворювання, 5 червня у вкрай важкому стані її доставили в інфекційну лікарню. 6 червня вона померла.

Михайло Гичка говорить, що в обласній лікарні багато хворих медиків і, мабуть, така ситуація затягнеться.

«Ми робимо швидкі тести пацієнтам, а є так, що з приватних лабораторій приходять результати і негативні, а через 3-4 дні людина починає температрути. Я не знаю, як з цим боротись. Ми працюємо в карантинному режимі, беремо тільки ургентних хворих, мусимо брати і виконувати свій обов'язок. Думаю, це все ще трохи затягнеться», – говорить Михайло Гичка.

Христина Гоголь

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!