Медики розповіли про стан 4-місячного хлопчика, якого доправили гелікоптером до Львова

3993 0
Дитину судомило. Остаточний діагноз медики поставлять згодом.
Фото ілюстративнe: Prykarpattya.com

Фото ілюстративнe: Prykarpattya.com

Чотиримісячний хлопчик, якого вчора, 5 жовтня, медики Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф гелікоптером Нацполіції доправили у Львівську дитячу лікарню на Орлика, уже почувається значно краще. Дитину вже не судомить, проте остаточного діагнозу йому наразі не встановили. Про це повідомив головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Читайте також: До львівської лікарні доставили гелікоптером тримісячне немовля

«Вчора близько 17.30 години аеромобільна бригада доставила чотиримісячну дитину з міста Добротвір з судомним синдромом. Дитину госпіталізували в реанімаційне відділення. До ранку її стан стабілізували, судоми більше не повторювались», – каже Дмитро Квіт.

За його словами, в аналізах дитини є певні відхилення. Причини судом можуть бути різними – від об’ємних утворів до порушення електролітного обміну, тобто так звана гіпокальцемія.

«Що є причиною судомів зараз сказати важко. Найчастіше судоми в маленьких діток виникають на фоні підвищеної температури тіла. Також судоми може провокувати гіпокальцемія, тобто ознаки рахіту», – додає головний лікар.

Вранці у дитячій лікарні на Орлика лікарі провели консиліум.

Читайте також: На Львівщині відновив роботу гелікопетр аеромедичної евакуації хворих

Кінцевий діагноз хлопчику ще не поставили, адже надалі проводять діагностику стану.

Наразі, через нестабільний стан дитини, її перевели у неврологічне відділення лікарні. Тут хлопчику повинні зробити нейросонографію, електроенцефалографію з добовим моніторингом і ще кілька додаткових аналізів. Лише після цього лікарі можуть назвати причини судом.

За словами Дмитра Квіта, аеромедична допомога, якою доправили дитину у лікарню, набагато пришвидшила терміни надання медичної допомоги. Це вкрай важливо для маленьких діток.

Читайте також: У львівському ОХМАТДИТі перебуває рекордна за час пандемії кількість дітей із Covid-19

Нагадаємо, 4 жовтня медики Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф доправили хлопчика із Кам’янко-Бузької центральної районної лікарні до Львова гелікоптером. У Львівському обласному центрі кажуть, що до місцевих лікарів звернулися батьки: раптово, на фоні повного здоров’я у дитини виник судомний синдром. Для подальшої діагностики та лікування маленького пацієнта скерували в міську дитячу лікарню Львова на Орлика.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!