Медики, що відмовились від щеплення проти Covid-19, можуть безкоштовно вакцинуватися згодом

2812 0
Якщо лікар відмовляється вакцинуватися конкретним препаратом, його згодом можуть записати у чергу, коли буде можливість зробити щеплення іншою вакциною.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Медичні працівники, які відмовилися робити щеплення від коронавірусу вакциною Сovisheld, все одно матимуть можливість повторно записатися на безкоштовну імунізацію іншим препаратом. Про це Суспільному повідомили в МОЗ.

«Коли захоче, він (медичний працівник – ред.) має повідомити свого роботодавця і, оскільки це організований колектив, то тоді лікарні зв'язуються з регіональним координатором, і вони вже думають, в яку чергу вписати людину, яка хоче вакцинуватися лікар», – розповіли в МОЗ.

Читайте також: В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу. Фотофакт

Окрім цього, якщо лікар відмовляється вакцинуватися конкретним препаратом, після цього він все одно може звернутися до свого роботодавця і його можуть записати у чергу на вакцинацію, коли з'явиться можливість зробити щеплення іншою вакциною.

У міністерстві також додали, що лікар може відмовитися від щеплення на підставі того, що він не хоче вакцинуватися.

«Лікарі не можуть втратити можливості повторно вакцинуватися у разі відмови. Ніхто не може втратити такої можливості, якщо він захоче. Доти, допоки у нас триває кампанія з вакцинації, усі можуть вакцинуватися», – додали в Міністерстві.

Читайте також: Україна не планує впроваджувати Сovid-паспорти, для подорожей наразі вистачить і довідки

Нагадаємо, що в Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти Covid-19 вакциною Covishield виробництва індійського підприємства Serum Institute. За день першу дозу вакцини отримали майже 160 людей. Станом на 10 березня в Україні вакцину від Covid-19 отримали 23 480 осіб.

Наразі в Україні триває перша черга вакцинацію, в яку щеплення роблять медичним працівникам.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!