Медики транспортували онкохвору 11-річну дівчинку на лікування зі Львова до Чикаго

1581 0
Лікарка-онколог Христина Запоточна супроводжувала пацієнтку під час перельоту зі Львова до клініки в Чикаго та продовжувала в літаку хіміотерапію.
ФОТО НАДАЛИ В ЗУСДМЦ

ФОТО НАДАЛИ В ЗУСДМЦ

11-річну дівчинку із злоякісною пухлиною головного мозку транспортували на продовження лікування в Америку. Пухлину виявили онкологи Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у пацієнти з Івано-Франківська ще у серпні минулого року. Із вересня дитина потрапила до лікарні у Львові для онкологічного лікування.

«Спочатку дитина була у дуже важкому стані, порадившись із фахівцями з північної Америки, ми почали із спеціальної хіміотерапії у нашій клініці із паралельною реабілітацією та супровідною терапією, яка дала можливість значно покращити стан дитини» – каже керівник «Клініки онкології та трансплантації кісткового мозку», лікар-онколог дитячий ЗУСДМЦ Роман Кізима.

Читайте також: 7-місячній дитині у Львові вперше забрали пухлину унікальним способом

Під час лікування виявилось, що батьки дівчинки мають можливість забезпечити їй високоякісну променеву терапію у Чикаго, США. Як пояснюють у медзакладі, лікарка-онколог Христина Запоточна супроводжувала пацієнтку під час перельоту зі Львова аж до самої клініки в Чикаго та продовжувала в літаку хіміотерапію. Вона тривалий час готувалась, мала перелік ліків, які застосовувала під час польоту, щоб не допустити декомпенсації стану дитини.  

За словами медиків, усі рішення приймали спільно із сім’єю дитини. Батьки готові були піти на цей ризик, але оптимальний момент для перельоту обрали лікарі Центру після покращення стану дівчинки. 

«Ми сконтактували із лікарями дитячої лікарні Чикаго ім. Анни і Роберта Лурі, та узгодили план лікування в Україні та у США», – додає Роман Кізима.

Читайте також: Львівські медики врятували життя онкохворій дівчинці, ввівши їй препарат за 3 млн грн

Усе наступне лікування дитина пройде у США, і лікарі клініки інформуватимуть спеціалістів онкологів Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру  про методику та хід лікування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!