Медики врятували 32-річну вагітну львів'янку зі складною патологією та її немовля

1351 0
Лікарі взялись обстежувати пацієнтку та виявили у неї спайкову кишкову непрохідність. Це – третя за останні декілька останніх років непрохідність.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

Через складну хірургічну патологію під загрозою опинилося життя 32-річної вагітної львівʼянки, яка готувалася до народження другої дитини. Вона відчула раптовий біль у верхній частині живота, викликала швидку допомогу, яка привезла її до лікарні св. Пантелеймона.

Джерело: Перше ТМО Львова

Лікарі взялись обстежувати пацієнтку та виявили у неї спайкову кишкову непрохідність. Це – третя за останні декілька останніх років непрохідність. Причина цьому – видалений раніше апендицит, після чого в ділянці втручання почали формуватись спайки, тобто зрощення тканин. При такій важкій патології їжа перестає просуватись кишечником та швидко спричинює некроз (відмирання тканин). Далі – ускладнення та сепсис. Цього разу стан загрожував життю не лише матері, а й дитини в її лоні.

Читайте також: У Львові хірурги видалили однорічній дитині пухлину, вагою понад 2 кг

«Ситуацію погіршувало й те, що дитина стала менш рухливою, тому після низки консультацій медики вирішити її кесерити, рятувати маля і маму. Спершу акушер-гінекологи пологового відділення допомогли з’явитись на світ здоровому хлопчику Тимофійкові, а після цього хірурги взялись оперувати кишкову непрохідністю самої пацієнтки. Під час втручання спеціалісти розділили спайки кишок, тобто склейки, та повернули кишківник в правильне положення», – пояснюють лікарі.

Операція тривала 3 години та пройшла без ускладнень. Після чотирьох днів в реанімації пацієнтку перевели в стаціонар. Зараз вона готується до виписки та з нетерпінням чекає на зустріч із смном. Його вона зможе взяти на руки лише за декілька тижнів.

Нагадаємо, що напередодні львівські медики через ніс видалили 5-сантиметрову пухлину 55-річному чоловікові, яка перетискала нерви у мозку, зокрема зорового перехрестя. Він жив із пухлиною мозку майже десять років, адже сподівався, що вона зникне сама.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!