Медики закликають українців щепитися проти дифтерії та правця

1151 0
У МОЗ закликають перевірити свої щеплення упродовж останніх 10 років після 26 років.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Щеплення проти дифтерії та правця необхідно робити не лише в дитячому віці, а й періодично повторювати упродовж усього життя. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, вакцинацію від дифтерії та правця проводять:

  • дітям у 2, 4, 6 та 18 місяців; вакциною, яка захищає одразу від трьох захворювань: дифтерії, правця й кашлюка;
  • дітям у 6 (ревакцинація);
  • дітям у 16 років та дорослим 26. Кожні 10 років (ревакцинація).

 

Читайте також: Кір, менінгокок, дизентерія. Які хвороби реєстрували цього року на Львівщині

У МОЗ закликають перевірити свої щеплення упродовж останніх 10 років після 26 років. Якщо щеплення робили у дитинстві і це неможливо підтвердити, для повноцінного захисту необхідно отримати мінімум три дози вакцини проти правця і дифтерії. Спочатку першу дозу, через місяць – другу, через шість місяців після другої – третю.

Нагадаємо, що про те, спалахів яких інфекційних хвороб можна очікувати в умовах війни на Львівщині, як убезпечити себе та своїх рідних від цих небезпечних недуг та яка профілактика найдієвіша, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!