Медзаклади, де лікують хворих на Covid-19, отримають 15,8 мільярдів гривень

2487 0
Більшість грошей підуть на зарплати медикам, частина – на ліки.
Фото: Волинь24

Фото: Волинь24

Медзаклади, які приймають хворих з коронавірусною хворобою, отримають із Фонду для боротьби з коронавірусом 15,8 млрд грн. Для отримання фінансування лікарні мають підписати відповідні договори з НСЗУ.

Читайте також: Медикам, які борються з коронавірусом, утричі збільшили оклад. Про які посади йдеться

Про це сьогодні, 18 квітня, під час щоденного брифінгу МОЗ повідомив міністр Максим Степанов.

«Частина цих коштів призначена для підвищення заробітної плати медичним працівникам, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію, а також для придбання лікарських засобів для лікування Covid-19. Це буде відбуватися через укладення договорів з лікарнями, де ці кошти буде розподіляти головний лікар, та через Національну службу здоров’я України», – сказав міністр.

За його словами, зарплата медиків, які працюють з хворими на коронавірус, має зрости до 300%, точні суми буде зазначено в договорах. Нарахування цієї заробітної плати будуть здійснювати головні лікарі медичних закладів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!