Меморіал Небесної Сотні у Львові визнали найкращим сквером в Україні

9963 0
Його відкрили у серпні 2019 року.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Сквер «Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні» у Львові визнали кращим реалізованим об’єктом громадського простору у категорії «сквери, бульвари» на Національній премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну. Про це повідомляє L&A. Ландшафт і Архітектура.

Переможців визначало міжнародне журі у складі фахівців з Латвії, Ірландії, Бельгії та України.

Зазначимо, що найкращим реалізованим проєктом в Україні у категорії «площі» визнали площу Митну, яку відкрили навесні 2017 року.

Читайте також: На телевежі Високого замку у Львові пропонують облаштувати оглядовий майданчик із кафе

Облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні 2018-го року. Переможця конкурсу на найкращий проєкт меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв.

17 квітня минулого року у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні. У серпні ЛКП «Зелений Львів» провело торги та визначило підрядника робіт – ТзОВ «Т.В.Д.». Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становила майже 20 млн грн. Тут також мали почати будувати пішохідний міст, який з’єднає Меморіал зі сквером «На Валах».

Архітектор проєкту Андрій Лесюк у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що вісім сосен, які мали висадити тут за проєктом, посадять швидше за все цієї осені. Висадка дерев є завершальним етапом втілення проєкту. Тут також мають завершити корегування по східцях.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!