Меморіал з квітів на площі Галицькій демонтували та передадуть в управління туризму

2085 0
Лео Соло планує повернутися до Львова у липні. Тоді разом з управлінням мають подумати над тим, чи матиме його проєкт продовження.
фото: Святослав Товстига

фото: Святослав Товстига

«Стіну пам’яті»у Львові демонтували разом із огорожею на площі Галицькій. Фотографії і квіти, які були розміщені на частині огорожі, прибрали та передали в управління туризму ЛМР. Про це повідомив голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

«Ми сконтактували з американцем Лео Соло, який з власної ініціативи створив тимчасовий меморіал на огорожі, що на пл. Галицькій… Пояснили, що демонтуємо стіну, позаяк огорожу забирають. Всі фото та квіти будуть збережені», – додає керівниця управління туризму ЛМР Христина Лебедь.

Читайте також: Як зміниться площа Галицька у Львові та що буде на місці фонтану «Кульбаба»

Лео Соло планує повернутися до Львова у липні. Тоді разом з управлінням мають подумати над тим, чи матиме його проєкт продовження.

Додамо, що «Стіну пам’яті» американець Лео Сото створює у різних містах світу. Меморіал у пам’ять про українців  чоловік створив у Львові та Варшаві два місяці тому.

Нагадаємо, що огородження на площі Галицькій, де вели роботи з реконструкції, демонтували, аби дати пішоходам більше місця для пересування. Розриття на ділянці замостили плиткою ФЕМ, однак інших робіт відновлювати не будуть через воєнний стан. Реконструкцію площі Галицької у Львові мали завершити до кінця 2021 року. Роботи з фонтаном ще планували продовжити весною. Попередня вартість становить 6 млн грн.

Фото Івана Станіславського/Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!