«Засудили за 1 патрон». Стерненку призначили один рік умовно

1208 0
Апеляційний суд змінив вирок одеському активісту.
Фото: hromadske

Фото: hromadske

Одеський апеляційний суд частково скасував вирок і присудив один рік випробувального терміну для активіста Сергія Стерненка і його товариша Руслана Демчука у справі щодо викрадення політика Сергія Щербича у 2015 році. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Сергій Стерненко. 

Читайте також: «Покажіть нам справедливість». У Львові відбулася акція на підтримку Стерненка

За статтею 263 «про незаконне поводження зі зброєю» його визнали винним і присудили три роки позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік, тобто він відбуватиме покарання без перебування у в’язниці.

Суд не підтримав доводи захисту про те, що Стерненко самовільно здав патрони, адже за їхньою інформацією, він віддав лише пістолет. 

Апеляційний суд виправдав Стерненка за статтею 187 «про розбій», тому що прокурори не довели, що він разом з Демчуком заволоділи майном Щербича.

За ст. 146 «про викрадення і катування» Стерненка також визнали винним, але покарання не застосували через строки давності.

«По-факту, мене засудили за 1 патрон», – написав Серій Стерненко на своїй сторінці. 

Додамо, що у Львові вчора, 30 травня, відбулася акція на підтримку Сергія Стерненка. Подібні акції відбулися в інших містах України.

Нагадаємо, 14 травня Одеський апеляційний суд розпочав розгляд скарг Сергія Стерненка і Руслана Демчука на вирок Приморського райсуду, який визнав їх винними у викраденні мешканця Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Йому призначили покарання у вигляді 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку обом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 9 квітня Одеський апеляційний суд змінив його на цілодобовий домашній арешт. Адвокати засуджених активістів подали апеляційні скарги на вироки. Активіст заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!