Менше болю і розрізів. «Охматдит» отримав сучасну техніку для ендоскопічних урологічних операцій

2149 0
Техніка з часом зношується і старіє, тож оновлення від міжнародних партнерів було дуже на часі.

Львівська обласна дитяча лікарня «Охматдит» у межах транскордонного проекту транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020» отримала сучасну ендоскопічну техніку для урологічної операційної. Це підсилить команду урологів і допоможе зробити їх операції ще більш ефективними.  

Урологи «Охматдиту» роблять доступними найскладніші хірургічні техніки лікування дітей ще з 2001 року – саме тоді у лікарні запровадили складні операції на уретрі (каналі, по якому витікає сеча) із розсіченням природних звужень і клапанів та сечовому міхурі, а не через розріз. Нова ендоскопічна техніка для урологічної операційної спростила це завдання.

У новеньких цистоскопі від Karl Storz з комплектом інструментів, світловоді, оптичній системі та спеціальній урологічній відеосистемій, яка виводить зображення на монітор, багато функціональних можливостей. Вони допомагають лікарю ще точніше виконувати маніпуляції. Камера при цьому відтворює зображення, збільшене у 20 разів.

Адже, як зазначають лікарі «Охматдиту», ендоскопічні операції в дитячій урології  – це тонка ювелірна робота, адже у дітей уретра має дуже малий діаметр і лікарю треба працювати дуже обережно.

Зокрема, новий цисто- і уретроскоп складаються зі спеціальної оптичної системи високотехнологічних лінз у тонкому тубусі та освітлювача, який дає дуже яскраве холодне світло, спеціального світловода із скловолокна, спеціальної тонкої трубки з декількома каналами дуже малого розміру. Усі ці високотехнологічні речі допомагають лікарю пройти уретрою і не пошкодити її.  Новенька техніка дозволить продовжити надавати допомогу маленьким пацієнтам від 0 до 18 років за найвищими світовими стандартами.

Дуже часто операції львівських урологів – це втручання підвищеної складності, саме тому до Львова їдуть лікувати дітей з усієї країни.

Для дитини переваги ендоскопічної операції очевидні – відсутність рубців, менше болю і менше днів у ліжку і ще швидше одужання. Дитині «на згадку» після такої операції не залишається рубців узагалі!

«Ми зможемо робити наші звичні операції ще ефективніше. Наші можливості стали більші, ми маємо весь необхідний інструментарій для проведення ендоскопічних операцій. Вдячні людям, які причетні до реалізації цього проекту", - пояснює провідний уролог «Охматдиту» Андрій Поцюрко.

Техніку лікарня отримала завдяки співпраці дитячих лікарень-сусідів у межах проєкту «Спільна ініціатива Мазовецької спеціалізованої лікарні в Остроленці та Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» для підвищення доступності медичних послуг в області сучасної хірургії. Проєкт фінансується програмою транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020. Фінансову підтримку надали ЄС та Львівська обласна рада.

Створено та підтримано за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст несуть відповідальність лише Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ» і він не відображає позиції Європейського Союзу.  

Партнерська публікація

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!