Мер Харкова заявив, що проти будівництва тимчасового житла для переселенців у західних областях

28255 0
Зі слів Терехова, потрібно починати будівництво постійного житла.
Фото: Твоє Місто/Дар

Фото: Твоє Місто/Дар'я Кучер

Міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що категорично проти будівництва тимчасового житла для переселенців у західних областях, називаючи таку ініціативу недоцільною. Про це він сказав під час зустрічі з заступником міністра соцполітики 16 травня, повідомляють на сайті Харківської мерії.

«Немає нічого більш постійного, ніж тимчасове. Тому, я категорично проти тимчасового житла. І не потрібно ставити на Заході Україні модульні містечка, витративши 30% коштів, а то й більше, від того, що потребує постійне житло. У нас є проєкти, ресурси, можливість та будівельні кадри. Тож, давайте вже починати будувати. Нема чого зволікати. Усі хочуть додому, особливо харків'яни. Харків – те місто, яке заслуговує на особливе ставлення, тому, я дуже прошу почути нас і стати на наш бік», – пояснив він.

Читайте також: На Львівщині збудують ще три модульні містечка для переселенців. Де вони з'являться

Позицію міський голова Харкова пояснює колишнім досвідом будівництва модульного містечка для вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей після 2014 року. Максимальний термін експлуатації такого житла був розрахований та три роки, й хоча минуло вже вісім років, там, зі слів Терехова, досі живуть люди. Саме тому будівництво модульних містечок на Заході України він вважає недоцільним.

Нагадаємо, що вже майже місяць в Стрийському парку у Львові мешкають переселенці, яким вдалося втекти з-під обстрілів із Маріуполя, Харкова, Краматорська, Київщини. Тvoemisto.tv розпитало їх про умови проживання в модульних будинках, їхнє ставлення до львів'ян та про те, яким вони бачать своє майбутнє. Детальніше читайте у матеріалі. Також на початку травня ще одне модульне містечко у Львові відкрили на вул. Пулюя.

Крім того, ще три контейнерні містечка для внутрішньо переміщених осіб збудують на території Львівської області.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!