Мер Львова побачив політику в ситуації з лоукостером Ryanair

1541 0
За його підрахунками Львів не отримає майже два мільярди гривень через відмову ірландської компанії.
Львівська міська рада

Львівська міська рада

Андрій Садовий зазначив, що учора говорив про цю ситуацію з міністром транспорту і прем’єр-міністром України.

«Якщо не буде прийнято політичне рішення, буде біда. Я це питання вчора проговорював з Прем’єр-міністром України, Міністром транспорту, ми вчора виходили на зв’язок з компанією Ryanair. Одна проблема – це політика: буде воля – «Бориспіль» підпише угоду. Не вигідно комусь в Україні робити вільними велику кількість людей, щоб вони могли бачити світ. Мабуть, хтось також не хоче, щоб 300 тис людей приїхали у Львів», – сказав міський голова Львова.

Читайте також: План Б. Львів не втрачає надії на Ryanair

Мер Львова розповів, що один клієнт лоукостер «генерує орієнтовно 140 євро» і якщо ці кошти помножити на 300 тисяч пасажирів, які могли прилетіти до Львова, то отримаємо майже два мільярди гривень, що їх не отримає львівський бізнес.

Як повідомлялося, у березні  анонсувала сім нових рейсів зі Львова та чотири з Києва. Однак 10 липня ірландська компанія скасувала плани виходу на український ринок через відмову аеропорта «Бориспіль» підписати відповідну угоду. Однак пізніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що переговори з Ryanair продовжать.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!