У міськраді Львова заступилися за Інну Свистун, яку підозрюють у службовій недбалості

1842 0
Мер каже, що завдяки роботі управління комунальної власності торік до бюджету міста та держави було залучено понад 450 млн грн.

Міський голова Львова Андрій Садовий висловив свою підтримку Інні Свистун. Мер каже, що завдяки прозорій роботі управління комунальної власності, торік до бюджету міста та держави було залучено понад 450 млн грн, що є рекордним для усіх міст України, інформує ЛМР.

Читайте також: Посадовицю ЛМР, що відповідає за комунальне майно, підозрюють у службовій недбалості

«Якщо порахувати той дохід, який отримало місто і держава у 2019 році від роботи управління, то це сума більше 450 млн грн. Це безпрецедентна сума взагалі в Україні, управління є лідером через систему Prozorro. Ордени і медалі б мали давати. Але є одна проблема – управління не дає розкрадати майно громади міста, що не подобається багатьом. Прокуратура – це живий механізм, прокурори – живі люди, можна прийти, щось пообіцяти і з`являються підозри. Інну Свистун знаю давно, ми її в образу не дамо», – прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що прокуратура Львівської області підозрює очільницю управління комунальної власності ЛМР у службовій недбалості. Через дії бюджет недоотримав 1,2 млн грн.

За версією слідства, станом на 1 січня 2019 року в управлінні комунальної власності міськради обліковувалось 1980 договорів про оренду майна, що належить місту. При цьому, із загальної кількості 16 договорів оренди (та додаткових договорів до попередніх договорів) керівниця управління вибірково уклала з фізичними особами та окремими громадськими організаціями за необґрунтовано заниженою ставкою (2% від вартості приміщень, а не 6%, як того вимагає затверджена міськрадою методика розрахунку орендної плати за користування майном територіальної громади Львова).

Серед інших, такі договори уклали із громадськими організаціями «Самопоміч», «Львівська обласна республіканська християнська партія» (2), «Інститут політичних технологій» тощо. Внаслідок цього, бюджет міста недоотримав 1 189 049 грн.

Також слідство перевіряє факт заниження вартості об’єктів нерухомості, що тягне за собою заниження вартості оренди.

«До прикладу, орендна плата приміщення 110,2 кв. м на вул. Вірменській, 25 становить близько 9000 грн на місяць, на пл. Міцкевича 6/7 площею 318,2 кв. м – 30 000 грн на місяць, на пл. Ринок, 8 площею 104 кв. м. – 2 000 грн», – пояснює головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

При цьому, каже вона, орієнтовна ринкова вартість оренди майна в центральній частині міста в десятки разів більша.

Читайте також: Будинок на Лазаренка у Львові, пов'язаний із «Аферою століття», повернули в комунальну власність

Я повідомили у поліції, санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу, відсторонення від посади та накладення арешту на майно підозрюваної. Триває досудове розслідування.

Додамо, що управління комунальної власності Львівської міськради очолює Інна Свистун. Вона ж є депутаткою Львівської обласної ради від фракції «Самопоміч» із 2015 року. В 2013 році вона почала працювати в управлінні комунальної власності ЛМР.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!