Мера Львова викликали на допит до ГПУ

4556 0
Генеральна прокуратура України викликала на допит лідера партії «Самопоміч», мера Львова Андрія Садового у якості свідка, який напередодні заявив про спробу підкупу депутатів його політсили.
фото: bykvu.com, cultprostir.ua, www.radiosvoboda.org

фото: bykvu.com, cultprostir.ua, www.radiosvoboda.org

«...Садовий Андрій Іванович цим повідомленням також запрошується до Генеральної прокуратури України... 31.08.2015 у будь-який час з 09:00 год. для надання слідчим відомої йому інформації за вказаним фактом», – йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

У суботу на фейсбук-сторінці голови партії «Самопоміч Андрія Садового з’явилося повідомлення про сильний тиск на народних депутатів від його партії перед голосуванням щодо змін до Конституції, запланованим на понеділок. «Також буде спроба розколу фракції «Самопомочі». Пропонують гроші, посади, перспективи і т. д.», – написав він у фейсбуці.

 «Також буде спроба розколу фракції «Самопомочі». Пропонують гроші, посади, перспективи і т. д.», – написав він у фейсбуці.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман після такої заяви закликав розслідувати слова лідера партії «Самопоміч» і заявив наступне: «Зваживши на серйозність таких слів, я закликаю Генеральну прокуратуру України та Національне антикорупційне бюро України у стислі терміни провести розслідування й надати правову оцінку фактам, якщо вони підтвердяться, після чого поінформувати Верховну Раду про результати розслідування», – інформує BBC-Україна.

В. Гройсман також закликав самого Садового оперативно надати всю необхідну інформацію для проведення об’єктивного та належного розслідування.

«На нас дивиться вся європейська спільнота та весь демократичний світ. Ми не маємо права легковажити децентралізацією та гратися в політичні недомовки. На кону реформи та майбутнє України», – заявив голова Верховної Ради.

У понеділок, 31 серпня, Верховна Рада має розглянути в першому читанні проект змін до Конституції України стосовно децентралізації влади.

За заявою голови фракції партії «Блок Петра Порошенка», яка підтримує запропоновані президентом України зміни, Юрій Луценко, фракції «Самопомочі» і Радикальної партії Олега Ляшка налаштовані радикально проти цих змін.

У президентській партії наголошують, що зрив ухвалення цих змін, які, серед іншого, мають на меті виконати мінські домовленості, визначивши особливості місцевого самоврядування окремих районів на Донбасі, вигідний у першу чергу Росії.

За матеріалами ВВС-Україна, Радіо Свобода


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!