Мерія хоче придбати Львівський автобусний завод

3665 0
Проект ухвали мають розглянути депутати ЛМР.
Фото: inpress.ua

Фото: inpress.ua

Львівська міська рада планує придбати та відновити Львівський автобусний завод. Про це стало відомо з проекту ухвали, який оприлюднили 8 лютого на офіційному порталі ЛМР.

Згідно з документом, який мають розглянути депутати міської ради на найближчому засіданні 15 лютого, пропонується придбання будівель заводу та відновлення його роботи. Для цього профільні департаменти повинні розробити та подати на розгляд ЛМР план створення та ревіталізації інвестиційного проекту «Львів ЛАЗ» і порядок викупу або вилучення у власників активів фірм, які діють на території заводу.

Читайте також: У Львові планують створити ще одне комунальне АТП

Міська рада має знайти кошти придбання об’єктів ЛАЗу, вартість яких не вказується.

Нагадаємо, російський бізнесмен Ігор Чуркін викупив ТОВ «Львівські автобусні заводи». В лютому 2016 року збанкрутілий ЛАЗ придбали дві юридичні особи з Києва. Восени 2017 року у міській раді було створено комісію, що розпочала вивчати ситуацію довкола закупівлі автобусів ЛАЗ напередодні Євро-2012. До цього комунальному перевізнику Львова виділили 20 млн грн, щоб закрити борг перед ЛАЗом.

Арешт на всі комунальні автобуси наклали у жовтні минулого року. 28 грудня відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мініюстиції ухвалив рішення про оголошення в розшук усіх 160 автобусів «АТП-1»У січні цього року Львівську поліцію зобов’язали затримувати львівські комунальні автобуси, а також доставляти їх на штрафмайданчик та вилучати документи на них.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!