У Львові заборонили будівництво кафе-бару в історичному ареалі

1400 0
Восени минулого року рішення щодо будівництва кафе-бару перенесли задля доопрацювання.
Фото: Пресслужба ЛМР

Фото: Пресслужба ЛМР

Сьогодні, 8 листопада, на засіданні виконавчого комітету ЛМР прийняли рішення відмовити у наданні містобудівних умов та обмежень на реконструкцію ПП «Перлина Львова» незавершеного будівництва. Зокрема, відмовлили у надбудові та пристосуванні під кафе-бар на пл. Князя Ярослава Осмомисла, 3 – пл. Звенигородській, 4. Восени минулого року це рішення переносили задля допрацювання. 

Джерело: засідання виконавчого комітету ЛМР

Рішення щодо заборони ухвалили згідно з невідповідністю намірів забудови і вимогам містобудівної документації. Земельна ділянка розташована у кварталі змішаної існуючої забудови в історичному ареалі міста, де відсутній затверджений історико-опорний план, який є невід’ємною частиною генерального плану. 

Читайте також: У парку Франка за унікальною технологією облаштовують доріжку

«Ми були на ділянці і там точились досить жваві громадські дискусії. Дійсно мешканці висловлювали свої побоювання щодо впливу цього об’єкту, зокрема що незавершений об’єкт будуть розбирати, проводити земляні роботи, монтувати там якісь елементи, а відтак все це може ставити під загрозу сусідні будівлі», – каже керівник управління архітектури та урбаністики Львова Антон Коломєйцев. 

За словами архітектора, були також застереження мешканців суміжних будинків щодо будівництва кафе-бару. 

Додамо, що площа Князя Ярослава Осмомисла розташована у Галицькому районі Львові, у північній частині історичного центру міста і належить до світової спадщини ЮНЕСКО як частина об'єкта «Ансамбль історичного центру Львова». 

За даними аналітичної системи YouControl, серед засновників ПП «Перлина Львова» вказані Галина Брезіцька та Борис Котюк. Компанія зареєстрована у селі Зимній Воді. У вересні 2020 року компанія фігурувала у скандалі із будівництвом у кафе поблизу «Добробуту». Ця ж компанія зводить ще одну будівлю на площі Ярослава Осмомисла, 3а. Там також планували кафе-бар. У міській раді запевняють, що жодних містобудівних норм і обмежень на неї не видавали. У жовтні 2020 року Галицький районний суд зупинив будівельні роботи на площі Князя Осмомисла, 3а.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!