Мерія дозволила відбудувати пасаж «Міколяша» на вулиці Коперника

3614 0
У відновленому пасажі «Міколяша» планують відкрити магазини та офісні приміщення.
Фото: ДП "Містопроект"

Фото: ДП "Містопроект"

У Львові погодили відновлення пасажу «Міколяша». Сьогодні, 16 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проєктування відновлення пасажу на вул. М. Коперника, 1.

Читайте також: Стало відомо, в яких межах планують відновити пасаж Міколяша. Фото, відео

Йдеться про нежитлові приміщеня на вулиці Коперника,1, вони є пам’яткою архітектури. Інвестор планує відтворити фрагмент втраченої будівлі пасажу «Міколяша» і пристосувати їх під магазини та офісні приміщення. Будівля матиме 3 поверхи з мансардою площею понад 820 м кв. 

Під час засідання керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради Наталія Аліксєєва зазначила, що мешканцям роз’яснили, де і як відбуватиметься будівництво, бо вони хвилювались, що під час реконструкції постраждають прилеглі будівлі і дворик між будинками.

Відновити частину критого проходу між вулицями Коперника та Вороного – Пасаж Міколяша – планують уже понад 10 років. Історично в цій будівлі розташовувались ресторани, магазини та аптека відомого чеського підприємця Петра Міколяша.

Стан будівлі сьогодні

Містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на реставрацію отримало дочірнє підприємство «Албіс Компані» товариства з обмеженою відповідальністю «Діаніум Трейдінг Ко. Лімітед» (Республіка Кіпр). У компанії зазначають, що проєкт розробили на основі архівних матеріалів.

За даними системи УouСontrol кінцевими бенефіціарними власниками компанії є львів’яни Іонові Леся та Андрій. Основна діяльність підприємства «Албіс Компані» товариства з обмеженою відповідальністю «Діаніум Трейдінг Ко. Лімітед» – це діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!