Мерія у Львові звернеться до правоохоронців через будівництво на вулиці Тернопільській. Оновлено

1708 0
Приватне акціонерне товариство «Ірокс» відновило будівництво на вул. Тернопільській.
фото: лмр

фото: лмр

Приватне акціонерне товариство «Ірокс» відновило будівництво на вул. Тернопільській, 42 у Львові. Через це місто скерує звернення до всіх відповідних інстанцій, аби зупинити роботи, які вважає самовільними.

«Це є повністю самовільні роботи, що не мають жодних дозволів від міста. Є проблема у тому, що це будівництво класифікується як СС3, тобто це клас наслідків, які є підконтрольні державним органам архбудконтролю. Міська інспекція юридичних важелів тут не має, хоча зараз відбуваються судові процеси для того, щоб довести, що насправді місто може тут впливати», – каже заступник міського голови Любомир Зубач.

Читайте також: Львівська міськрада відбере у компанії «Ірокс» садочок у Рясному як компенсацію за мільйони боргів

Справа є в судах, але роботи з будівництва продовжують. Тому місто планує звернутися на найвищий рівень до державних правоохоронних органів, аби вжити всіх заходів, щоби це зупинити.

Нагадаємо, Львівська міська рада звернулася з позовом до Господарського суду Львівської області, аби зобов’язати  забудовника припинити будь-які роботи та привести земельну ділянку до попереднього стану, усунувши це самовільне будівництво. Однак 30 грудня минулого року Господарський суд відмовив у задоволені позову. Місто оскаржує це рішення в апеляційному порядку.

Загалом у судах розглядають дві справи про обвинувачення гендиректора ПАТ «Ірокс» Ігора Микичака. Його підозрюють у самовільному захопленні 5824,16 кв. м по вул. Шевченка, 418 у Львові (ЖК «Львівська брама») – ч.1 ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), ч.1 ст. 366 КК (службове підроблення). А друга справа стосується будівництва вул. Тернопільська, 42 і вул. Антонича, 5.

Разом з тим, як повідомили в компанії «Ірокс», будівельні роботи по вулиці Тернопільській, 42 ведуться згідно дозволу Інспекції Державного будівельного контролю у Львівській області №12-08ж від 13.03.2008 року. У компанії зазначають, що цим документом дозволено виконання будівельних робіт з реконструкції нежитлових будівель під багатоквартирний житловий будинок з добудовою та надбудовою з нежитловими приміщеннями та підземною автостоянкою.

Також у ПрАТ «Ірокс» прокоментували інші заяви міських посадовців. Зокрема, наміри відібрати дитячий садок у Рясному, а також заяви про порушення містобудівного законодавства під час будівництва на вулиці Шевченка, 418.

«На ці будівлі ПрАТ «ІРОКС» має документи про право власності. Законність робіт було доведено у суді. Також не може йтися і про самозахоплення землі», – зазначають у компанії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!