Мерія відстежуватиме графік львівських маршруток по GPS

2516 0
Сьогодні на маршрути Львова не виїхав 51 автобус. Міськрада розсилає перевізникам попередження і планує провести моніторинг, на яких маршрутах автобуси не курсують після 21.00.

Про це повідомляє IA ZIK з посиланням на начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктора Щира.

Втім, констатував Щир, у зв’язку з тим, що ціна на паливо зменшилась, ситуація в місті трішки покращилася. Зокрема, вчора, 5 березня, на маршрути не виїхали 77 автобусів.

При цьому, зазначив начальник управління транспорту та зв’язку, мерія не має адміністративного впливу на перевізників, що порушують умови угоди, тому може тільки надіслати їм письмове попередження.  Розірвання ж угоди з перевізником означатиме розірвання по всіх маршрутах. А на сьогодні це важко зробити, оскільки треба буде знайти додаткові автобуси.

Деякі перевізники все-таки скоротили час роботи автобусів до 21:00, додав Щир. Зокрема, за його словами, така ситуація надійшла від ТЦ «Метро».

Читайте також: Три претензії львів'ян до перевізників

Зараз у місті проводиться моніторинг того, як працюють маршрутки увечері. Наступного тижня в управлінні транспорту буде організовано чергування по GPS-навігації, розповів начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР.

Нагадаємо, львівські перевізники у зв’язку із подорожчанням палива вимагають підвищення тарифу на проїзд в міському громадському транспорті. Асоціація перевізників Львівщини прийняла рішення автотранспортним підприємствам перейти на особливий режим роботи. Зокрема, йшлося про зменшення кількості транспортних засобів, задіяних на обслуговуванні маршрутів з 11:00 до 15:00 дня, а також про скорочення часу роботи автобусів увечері до 21:00.

Читайте також: Думки Твого міста: Як львів`яни реагують на нововведення у міському транспорті?

Однак, як повідомили в міській раді, з попередженням про такі дії до них ніхто із перевізників не звертався.

Натомість у мерії запропонували інший варіант виходу із кризи: ввести обмеження на проїзд пільговиків. За пропозицією, люди, що мають право на безоплатний проїзд, зможуть скористатися ним лише з 10:00 до 16:00. В інший час доведеться платити повну ціну. Однак це нововведення в дію поки не ввели – подіваються, що ситуація стабілізується.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!