Мешканець Львівщини через соцмережі продав неіснуючу військову амуніцію на 500 тисяч грн

1070 0
У такий спосіб він привласнив кошти понад 30 потерпілих.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Кіберполіція викрила зловмисника на псевдопродажах військової амуніції. Фігурант привласнив близько пів мільйона гривень на продажі неіснуючих військових товарів в Інтернеті. Отримавши передплату від клієнтів, зловмисник зникав. 

Як встановили кіберполіцейські Тернопільщини, 32-річний мешканець Львівщини у соцмережах та месенджерах розміщував оголошення щодо продажу військового форменого одягу, бронежилетів, шоломів, медичних аптечок тощо. Покупців чоловік переконував у наявності обраних позицій та вимагав передплату. Отримавши гроші, він не виконував взятих на себе обов’язків та надалі блокував клієнтів. 

Читайте також: СБУ у Львові оголосила підозру жінці, яка закликала поширювати дані про позиції ЗСУ

У такий спосіб чоловік привласнив кошти більше 30 потерпілих. Загальна сума збитків сягає пів мільйона гривень.

Аби приховати протиправну діяльність, чоловік регулярно змінював місце проживання. Слідчі дії правоохоронці проводили в одному з хостелів Тернополя, де тимчасово мешкав зловмисник. Вони відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти постачальника бронежилетів, призначених як допомога для військових, які виявили у мережі торговельних центрів «Епіцентр». За даними слідства, амуніцію, яка потрапила на полиці супермаркетів, виготовила одна з громадських організацій в Україні, а надалі через Черкаську ОВА її мали передавати на потреби ЗСУ. При перших обшуках вилучили понад 1000 бронежилетів на суму пона 12 мільйонів гривень, їх передаватимуть на потреби Збройних Сил України. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!