Мешканці через суд спробують зупинити будівництво на Сихові

2202 1
Мешканці Сихова скерують заяву до суду з вимогою зупинити нове будівництво поряд зі школою №98 на проспекті Червоної Калини. Люди проти забудови 4-поверхового комплексу, оскільки на цій території мають змогу гуляти з дітьми. Натомість забудовник переконаний, що має всі законні підстави будувати.
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

«Ми проти забудови торгового центру на чотири поверхи на місці, де бавляться наші діти, де катаються на роликах, їздять на велосипедах. Це – єдине безпечне місце на Санта-Барбарі (так називають цей мікрорайон на Сихові, – ред.). Там ми поставили статую Матері Божої», – заявила мешканка Сихова Наталя Піпа, інформує Львівська хвиля.

Також люди проти облаштування на цій площі кіосків. Як повідомив директор міського департаменту містобудування Андрій Павлів, цього року тут мали б з’явитися понад 20 МАФів, адже таке рішення ухвалили депутати Львівської міськради ще в березні, пише ZAXID.NET.

На громадських зборах сьогодні сихівчани проголосували проти будівництва торгового центру та малих архітектурних форм. Тепер чекатимуть, щоб їх підтримали депутати.

Ухвали, якими надавались погодження щодо будівництва та на встановлення МАФів, можуть скасувати депутати міської ради – добровільно або через суд, пояснила голова Сихівського району Ірина Маруняк.

Забудовник водночас має іншу думку: «З документами в нас все добре, є повний пакет документів, дозволів на початок будівельних робіт, тобто я не думаю, що ми від цього відступимо», – заявив Володимир Кульчицький, який і має намір забудовувати. Міські депутати надали йому землю в оренду ще 2010 року. Каже, що чотири роки збирав всі необхідні дозволи та виготовляв проект, витратив на це кошти, тож зупинятись не збирається. Мешканці натомість готові позиватися до суду.

Як повідомляло tvoemisto.tv, на початку травня на Сихові мешканці протестували проти забудови скверика навпроти школи №98. На протест вийшли здебільшого молоді батьки, які звикли гуляти у зеленій зоні з дітьми. Вони знесли паркан, який встановили на місці майбутнього будмайданчика.


Читайте також:
26 Червня, 2014 21:45
Alex G. В першу чергу винуваті ті, хто видав дозволи на забудову скверу! А також на відкриття МАФів з алкоголем на Санта-Барбарі поблизу школи!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!