Мешканці квартири, де стався вибух у Львові, в лікарні. У будинку пішли тріщини

4364 0
Наразі комісія Шевченківської адміністрації встановлює ступінь руйнувань у будинку.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У житловому будинку на вулиці Ковалевської, 3, де стався вибух, постраждали двоє людей, власне мешканців квартири, де все сталося. Як повідомив під час стріму Tvoemisto.tv пан Володимир, який мешкає одразу у сусідній квартирі, жінка отримала опіки голови і рук, а чоловік, якого виносили на ношах, практично не постраждав. Жінку госпіталізували у 8-му міську лікарню, а чоловіка в обласну лікарню.

Читайте також: З'явилося відео із місця вибуху на вулиці Ковалевської у Львові 

За словами пана Володимира, врятувала їх перегородка у квартирі і те, що вибух пішов у другу сторону. Як він повідомив, мешканці квартири, де стався вибух, зловживали алкоголем. З ними раніше провели профілактичну розмову, щоб ті себе поводили спокійно, тож ніхто не сподівався, що таке станеться. Пан Володимир каже, що інші мешканці будинку зараз налякані і їх будуть відселяти, оскільки тут відключили газ та електрику.

Водночас заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Микола Гуменюк розповів, що у будинку пошкоджена одна фронтальна несуча стіна, інші тріщини незначні. Наразі працює комісія Шевченківської адміністрації, яка встановлює ступінь руйнувань у будинку.

Пожежі на місці не було, стався лише вибух.

«Об 11.40 хв надійшло повідомлення про вибух. До місця події направили 2 пожежно-рятувальних відділення, прибула також мобільна група головного управління. Двох потерпілих у квартирі, де стався вибух, винесли – чоловіка на ношах і потерпілу співмешканку», – прокоментував рятувальник.

Оновлено. В.о голови Шевченківської райадміністрації Святослав Костяка повідомив, що будинок збудований у 1990-тих роках, тут є 19 квартир, вибух стався у квартирі №18 на третьому поверсі. Евакуювали 12 людей. Наразі вирішується питання про відселення людей, 9 людей із 5 квартир мають відселити за кошти міста, інші мешканці переїдуть до родичів.

Наразі екперти не можуть ще встановити остаточних пошкоджень у будинку, але, за його словами, критичних тріщин для будинку немає, хоча зруйнована фасадна несуча стіна і є ризики для мешканців, також балкон має тріщину. Зараз підрядник має провести протиаварійні заходи, до двох тижніх мають розібрати завали, убезпечити територію. 

Святослав Костяка запевнив, що будинок не може обвалитися. 

Фото та відео Тараса Бабенчука

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!