Мешканці Львівщини збільшили кількість сонячних електростанцій вдвічі

1748 1
Зараз на Львівщині мешканці встановили 100 сонячних електростанцій.
Фото: зеленийтариф.com

Фото: зеленийтариф.com

Популярність альтернативної енергетики зростає з кожним роком. З початку 2017-го року на Львівщині 43 домогосподарства встановили сонячні електростанції сумарною потужністю 572,5 кВт. Загалом на Львівщині таких станцій вже 100. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА. 

Сонячні електростанції дозволяють не лише заощаджувати, але і заробляти на продажу надлишків електроенергії за "зеленим" тарифом.

Читайте також: Профспілки завадили нацкомісії відновити абонплату за газ

Порядок продажу та обліку «сонячної» електроенергії, а також розрахунків за неї затверджується Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

Вона встановила нові "зелені" тарифи на закупівлю електричної енергії для приватних домогосподарств.

Для приватних будинків, які виробляють електрику з енергії сонячного випромінювання які вводяться в експлуатацію з 1-го січня 2017-го року по 31-е грудня 2019-го року , встановлений тариф – 529,24 коп/кВт·год (без ПДВ).


Читайте також:
5 Лютого, 2018 15:19
Peter Чудова інформація!
До речі, цікава стаття-прогноз від спеціалістів щодо того, як буде розвиватись галузь сонячної електроенергії після 2030 року тут: [***]s://prel.prom.ua/a324061-sonyachna-elektroenergya-ukrayin.html
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!