Мешканці обваленого в Дрогобичі будинку отримають гроші на нові квартири в січні

1751 0
Гроші з розрахунку по 16 тис. грн за квадратний метр отримають мешканці 59 квартир.
Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

1 січня уряд виділить 40,7 млн грн мешканцям обваленого будинку в Дрогобичі на нове житло. Про це повідомляють у Дрогобицькій міській раді.

Гроші з розрахунку по 16 тис. грн за квадратний метр отримають мешканці 59 квартир. Як пояснюють у ДМР, гроші отримали вже 27 грудня, але оскільки наприкінці року ними не встигли розпорядитися, їх повернули назад у держбюджет і повторно отримають 1 січня.

Читайте також: Рятувальники показали хронологію подій трагедії в Дрогобичі. Відео 

Нагадаємо, трагедія у Дрогобичі сталась у ніч на 28 серпня. Унаслідок обвалу будинку загинули 8 людей, 7 – потрапили в лікарні Львова і Дрогобича. Серед травмованих були діти.

Офіційною причиною обвалу будинку назвали руйнування середньої несучої стіни підвалу, яке виникло через просідання або руйнування цегляної кладки. Це в основному є наслідком помилок під час будівництва.

Міська влада Дрогобича звернулась до голови ЛОДА та до прем’єр-міністра України про виділення коштів для компенсації та придбання житла постраждалим власникам квартир у будинку. На відшкодування потрібно 44 593 600 грн з розрахунку 16 тис. грн за один квадратний метр житла. До переліку на відшкодування ввійшли 59 квартир та 5 комерційних приміщень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!