Мешканці району Під Голоском вимагають державну школу замість приватної

2572 0
Школу та садок, будівництво яких роками відстоювала громада Під Голоском, можуть будувати приватні інвестори.

Львівська міська рада пропонує віддати ділянку, на якій планують звести школу у районі Під Голоском, у приватні руки. Частина мешканців району проти такого рішення. У неділю, 24 жовтня, вони організували відповідні збори. 

Читайте також: Львівський шанхай. Репортаж з мікрорайону Під Голоском, який забудовують «вікно у вікно»

«Ми два роки ходили на робочі групи і два роки нам мер малював цю ділянку, як ділянку під школу, садочок і стадіон. І тепер всі ділянки роздані. Вони віддали цю єдину, останню ділянку, у приватні руки. Ще не факт, що ми за 15 тисяч гривень туди віддамо дітей. Тому, що вигідніше ж будувати двадцятиповерхівку… Ми відстоюватимемо наші права», – зазначила під час зборів одна з мешканок району.

У п’ятницю, 22 жовтня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради прийшяли рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування середньої загальноосвітньої школи та стадіону на вул. Під Голоском, призначеній для продажу права оренди на конкурентних засадах (на земельних торгах у формі електронного аукціону). Таке ж рішення прийняли й стосовно садка. Тож заклади можуть бути приватними і платними.

Міський голова Львова Андрій Садовий під час засідання виконавчого комітету зазначив, що місто має завдання – розвинути соціальну інфраструктуру у цьому районі, тож «треба думати про фінансування».

«Ми будуємо форму, коли є партнерство міста і приватних забудівельників. Хочемо створити прецедент, коли будуть кошти приватника і коли будуть кошти міста. Бо збудувати то одне, а потім то все треба обслуговувати», – зазначив він.

Ділянка, яку передбачили для будівництва школи у районі Під Голоском

Міський голова запропонував провести архітектурні конкурси на проєкти школи та дошкільного закладу, тоді, мовляв, мешканці матимуть гарантію, що там буде школа, а не житло.

Під час засідання громадський активіст, представник робочої групи з розвитку мікрорайону Михайло Катрук зазначив, що громада Під Голоском не підтримує цих рішень, бо роками боролась за цю ділянку і будівництво державної школи.

Читайте також: Як у Львові перепланують район Під Голоском

Нагадаємо, влітку міська рада вкотре створила робочу групу, аби вирішити проблеми мікрорайону Під Голоском. До неї входять декілька активних мешканців району, очолює її керуюча справами виконавчого комітету Наталія Алєксєєва. Торік вперше в історії Львова виконавчий комітет запровадив мораторій на нове будівництво в районі Під Голоском. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!