Мешканці вийшли на протест через аварійний стан дороги Червоноград – Рава-Руська

1552 0
Роботи на автодорозі виконуватиме підрядна організація ТзОВ «Дрог-Буд» за 31 млн євро.

У Червонограді близько 80 людей вийшли на протест. Вони ходять пішохідним переходом і перекрили рух транспорту. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у патрульній поліції львівської області. За словами очевидців події, тамтешні мешканці протестують проти незадовільного стану покриття дороги Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська. Повідомлення про мітинг до поліції надійшло о 9:35.

Водночас після цього у Службі автомобільних доріг Львівської області зазначили, що дозвільна Комісія ДАБІ дала дозвіл на ремонт цієї прикордонної дороги. Дозвільні документи мають отримати щонайпізніше 12 липня і одразу розпочати роботи. 

Читайте також: Де на Львівщині планують облаштувати п'ять нових пунктів пропуску

«Засідання Комісії відбулося 30 червня, на якій розглянули заяву Служби автомобільних доріг у Львівській області на отримання дозволу на капітальний ремонт автомобільної дороги Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська. Відповідно до протоколу дозвільної Комісії ДАБІ, зауваження до поданих заяви та пакету документів відсутні», – йдеться в повідомленні.

Під час капремонту цієї дороги мають повністю замінити дорожній одяг, розширити проїзну частину, облаштувати дорожню інфраструктуру, провести ремонт усіх штучних споруд, а у населених пунктах влаштувати освітлення та провести заходи з безпеки дорожнього руху. Як уточнили  Tvoemisto.tv у пресслужбі Служби автомобільних доріг Львівської області, вартість робіт становитиме 31 млн євро.

Читайте також: Дорога до нового пункту пропуску на Львівщині обійдеться у майже 700 млн грн

Ремонт дороги Т-14-04 відбудеться у межах реалізації інвестиційного проєкту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні». Роботи виконуватиме підрядна організація ТзОВ «Дрог-Буд».

Доповнено. Станом на 12:09 проїзд дорогою відкритий. 

Нагадаємо, що на автомобільній дорозі Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий розпочали капітальний ремонт. Протяжність дороги становить понад 40 кілометрів. До розбудови цієї дороги долучився уряд Польщі, який виділив 19,5 млн євро кредитних коштів на реалізацію цього проєкту. Ремонт доріг, що ведуть до кордону, виконують за кредит у 60 млн євро від уряду Польщі. 60% товарів і послуг від цієї суми мають надати підприємці з польської сторони. Віддавати кредит буде український уряд.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!