Мешканці Заходу виявилися найменш щасливими, – опитування

2077 0
Серед всіх вікових груп найщасливішими є люди у віці 35-44 років.
Фото: expertbeacon.com

Фото: expertbeacon.com

Українська дослідницька компанія Gradus Research провела дослідження на тему щастя і визначила, хто є більш щасливим: жінки або чоловіки, в якому віці українці щасливі найбільше і чи впливає регіон проживання на рівень щастя.

Читайте також: Скільки українців потерпали від стресу торік. Опитування

Участь в опитуванні (методом самозаповнення анкети в мобільному додатку), яке провели 29-30 січня 2020 року, взяло тисячу респондентів віком від 18 до 60 років.

На думку респондентів, найголовнішими умовами для щастя є здоров'я своє і близьких (78%), грошова забезпеченість (65%), безпечне та мирне життя (51%), наявність (дітей, чоловіка/дружини) (47%) та щастя близьких людей (46%).

Згідно з результатами дослідження, жінки щасливіші за чоловіків – вони оцінили свій рівень щастя в середньому на 6,2 бала за 10-бальною шкалою проти 5,6 серед чоловіків.

Люди у віці 35-44 років є найщасливішими серед всіх вікових груп. Їх індекс щастя складає – 6,3. Тоді як найменш щасливими себе почувають люди старше 55 років – 5,6.

Серед всіх українців жителі Північного регіону відчувають щастя найбільше – 6,4 бала, тоді як найменш щасливими виявилися жителі Західного регіону (5,2 бала).

Читайте також: Халк прокидається. Львів'яни – про те, як Сovid-19 впливає на психіку

Комфорт і доступність багатьох сервісів у великих і середніх містах робить їх жителів більш щасливими, ніж жителів малих міст – 6,0 бала проти 5,6.

«2020 не можна назвати легким і спокійним, і тому в порівнянні з результатами дослідження щастя, проведеного в листопаді 2019 року, українці стали рідше відчувати себе щасливими – 5,9 проти 6,4 балів. Будемо сподіватися, що ситуація стабілізується і ми станемо щасливішими в 2021», – каже CEO & Founder Gradus Research Євгенія Близнюк.

Не менш важливим фактором для щастя людини – є достатня кількість відпочинку і сну. Науково доведено, що порушення сну і його недолік призводять до стресів і тривожних станів. А згідно з опитуванням Gradus, майже 23% опитаних сплять лише 4-6 годин на добу. Велика частина українців (53%) в середньому витрачає на сон 6-8 годин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!