Мешканців Львівщини госпіталізують з обмороженнями й переохолодженням. Поради рятувальників

1793 0
Останніми днями у місті тримаються морози, небезпечні для здоров’я людей. Зокрема, тільки вчора, 9-го січня, 16 людей потрапили в лікарні через переохолодження і обмороження. Львів’ян просять піклуватися про себе й близьких і дотримуватися простих заходів безпеки.
фото: slovovolyni.com

фото: slovovolyni.com

"Протягом понеділка, 9-го січня, до швидкої та лікарень з обмороженнями звернулося четверо старших людей", - інформує Головне управління ДСНС у Львівській області. Також, за даними міськради Львова, учора до 8-ї лікарні та швидкої допомоги потрапило 12 пацієнтів з переохолодженнями.

Рятувальники нагадують, щоб уникнути переохолодження та обморожень:

- не вживайте алкогольних напоїв - алкогольне сп'яніння викликає ілюзію тепла, сприяє високій утраті тепла;

- не куріть на морозі - куріння зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш вразливими до дії холоду; 

Читайте також: Усе більше львів’ян хворіє на грип. 3 поради, як збити температуру

- носіть просторий одяг - це сприяє нормальній циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Бажано носити непромокаючий верхній одяг;

- тісне взуття, відсутність устілки, брудні шкарпетки можуть створювати передумови обмороження;

- не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас. Метал охолоджується до низьких температур швидше ніж тіло, внаслідок чого можливе "прилипання" цих предметів до шкіри з виникненням почуття болю та холодових травм. Перстені на пальцях ускладнюють циркуляцію крові та сприяють обмороженню кінцівок. 

Нагадаємо, у Львові функціонують 2 пункти обігріву – у центрі (на вулиці Сербській) та біля вокзалу (на вулиці Кирилівській). Зайти погрітися та випити чаю можуть всі охочі.

Додамо, що у час негоди львів'яни можуть повідомляти про слизькі ділянки, небезпечні ситуації, безпритульних тощо на гарячу лінію міста та за телефонами райадміністрацій. Якщо травмування уникнути не вдалося, варто одразу звертатися в міські травмпункти.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!