Мешканців Львівщини попереджають про хуртовину та складну дорожню ситуацію

3540 0
На дорогах області працює снігоочисна техніка.
фото: mukachevo.net

фото: mukachevo.net

За прогнозами Львівського регіонального гідрометцентру, 28 грудня на Львівщині очікується хуртовина. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту населення ЛОДА.

На дорогах – ожеледиця, пориви північно-західного вітру сягатимуть 15-20 м/с. Удень на півдні області очікується значний сніг. Такою ж буде погода і у Львові.

На дорогах Львівщини ускладнення погодних умов відповідає I рівню небезпечності (жовтий), що може призвести до порушень роботи служб електропостачання, комунального господарства та до порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг і вулиць. Тож водіїв закликають бути обережними та дотримуватись правил дорожнього руху, зокрема, зберігати безпечну дистанцію та інтервал, не перевищувати швидкість, відмовитися від ризикованих маневрувань.

«Рекомендуємо водіям укомплектувати транспортний засіб лопатою, тросом, достатнім запасом пального та мати при собі термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, ковдру для можливості зігрітися у разі виникнення надзвичайної ситуації», – додають в департаменті.

Читайте також: Де на Львівщині водіям можна перечекати негоду

Водночас у Службі автомобільних доріг у Львівській області повідомляють, що станом на ранок 28 грудня проїзд дорогами державного значення забезпечений. У САД кажуть, що понад 70 одиниць дорожньої техніки та близько сотні робітників працювали у ніч на 28 грудня. Вони розчищали дороги від снігу та посипали їх пісково-соляною сумішшю.

«Дорожники Львівщини продовжують працювати на дорогах державного значення області для забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту», – додають у САД.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, сніг у Львові падатиме протягом усього дня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!