Мешканців Львова відключатимуть від газу за борг у понад два місяці

2180 0
У вересні «Львівгаз збут» вирішив залишити без газу 2630 боржників.
Фото: pexels.com

Фото: pexels.com

Побутові клієнти ТОВ «Львівгаз збут» заборгували компанії 1 млрд 736 млн грн, тому постачальник погрожує відключити газопостачання великим боржникам.

Читайте також: З 1 жовтня в Україні здорожчають комунальні тарифи

У «Львівгаз збуті» пояснюють, що вкінці серпня набули чинності зміни до законодавства, які скасовують заборону обмежувати надання житлово-комунальних послуг громадянам України в разі наявності заборгованості. «Карантинне» обмеження тепер стосується лише населених пунктів з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки.

Постачальник газу каже, що може відключити від газу споживача, якщо він не здійснив оплату за спожитий природний газ протягом десяти днів після терміну, визначеного в договорі, тобто після 25 числа. 

«Звичайно, нікого з боржників за прострочену на 10 днів оплату за газ не відключають. А от при заборгованості понад два місяці вже є ризик лишитись без газу. Таких споживачів серед клієнтів компанії майже 308 тисяч», – розповів директор ТОВ «Львівгаз збут» Павло Майк.

Читайте також: Накопичуй сам. Розмова з міністеркою соцполітики

Зараз починається процес відключення боржників. Клієнти, які мають великий борг або прострочений платіж понад два місяці, вже внесені до черги на відключення газопостачання.

«Компанія склала списки найбільших боржників та у перші дні вересня надіслала понад 4250 повідомлень про припинення газоспоживання та про необхідність погашення простроченої заборгованості. Оператору ГРМ передали доручення на припинення газопостачання в помешканнях 2630 боржників», – повідомив Павло Майк. 

Нагадаємо, що минулого літа в Україні запрацював ринок газу для населення. Так, споживач отримав право вільно змінювати постачальника газу залежно від ціни та сервісу. Детальну інструкцію про те, як змінити постачальника газу читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!