Мешканцям аварійного будинку на Хімічній куплять нові квартири

3069 0
Стан будинку, що його збудували у 1939 році, погіршився і наразі його неможливо вивести з аварйного стану.

Мешканцям аварійного будинку на вулиці Хімічній, 2 куплять нові квартири, адже будинок не змогли вивести з аварійного стану. Відповідну програму про відселення мешканців будинку сьогодні, 24 липня, підтримали депутати ЛМР.

Читайте також: Несуча стіна будинку, що обвалився в Дрогобичі, була аварійною

Будинок почав руйнуватися під час прокладання колектора на перехресті Замарстинівська – Хімічна. Тоді у квартирах мешканців з’явились значні тріщини. Після цього міська комісія ТЕБ і НС вирішила укріпити фундаменти та фасади цих будинків.

Мешканців вирішии переселити в інше помешкання на час, поки в цей будинок ремонтуватимуть. Щомісяця міськрада їм платитить їм 10-16 тис. грн.

Торік навіть обрали підрядника, що мав вивести будинок із аварійного стану. Однак, за словами заступниці міського голови з питань ЖКГ Ірини Маруняк, стан будинку, що його збудували у 1939 році, погіршився і наразі його неможливо вивести з аварйного стану.

Читайте також: У Львові за майже мільйон гривень відремонтують аварійний будинок на Личаківській

Тож тепер Львівська міськрада планує купити 9 квартир, витративши на це приблизно 11 млн грн. Аварійний будинок управління комунальної власності має продати на аукціоні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!