Мешканцям Львівщини зробили понад 17,3 тисячі експрес-тестів на коронавірус

1607 0
Сьогодні позитивних результатів не було.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Мобільні бригади на Львівщині за сьогодні, 28 квітня, зробили 666 експрес-тестів на коронавірус мешканцям Львівщини, які мають покази до цього. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Читайте також: Чи варто бігти в аптеку за швидким тестом на коронавірус. Пояснення лікарки

Із 666 тестів позитивних сьогодні не було, також ніхто не відмовлявся. Якщо ж є випадки відмови, то за такими людьми спостерігають сімейні лікарі, а поліція складає відповідний протокол. А якщо виявляють позитивний результат експрес-тесту, то людину скеровують на ПЛР-діагностику.

Зазначимо, за станом здоров'я осіб, які відмовляються проходити тестування, постійний нагляд вестиме сімейний лікар, а працівники поліції складають відповідний протокол.

Експрес-тести роблять тим, хто повернувся в Україну упродовж двох останніх тижнів, а також тим, хто контактував із хворими на коронавірус. Безкоштовним тестуванням охоплять також медиків. У планах – тестувати водіїв, продавців та інші категорії, які контактують із людьми і є в зоні ризику, що вже роблять у Львові.

Читайте також: В Україні хочуть запровадити ще один різновид тестування на коронавірус – ІФА-тести

Загалом на Львівщині протестували експрес-методом 17 тис. 377 людей.

Нагадаємо, за місяць у Львові та на Львівщині експрес-тести зробили понад 24 тис. мешканців. Ініціював таке тестування Львівський ІТ Кластер.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!