Мешканцям Львівщини компенсуватимуть 135 гривень за пільговий проїзд

4398 0
Розмір виплат будуть обчислювати для кожного пільговика окремо, оскільки різні категорії мають право на різні види пільг.
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

У рамках монетизації пільг на проїзд мешканцям Львівської області будуть виплачувати по 135 гривень на місяць, повідомила агентству «Інтерфакс-Україна» директорка департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Наталія Кузяк, — пише «Дзеркало тижня».

Читайте також: Чому проголошена урядом монетизація транспортних пільг є фікцією

«Прийнято рішення встановити щомісячну грошову виплату в розмірі 135 грн. Її обчислюють як середню за вартістю проїзду в комунальному транспорті по області», – говорить вона.

Читайте також: Вартість проїзду в маршрутках Львова може зрости до 7 гривень

За її словами, на виконання постанови Кабінету міністрів в області провели звірку кількості пільговиків – зараз це 301 тис. осіб. Але згідно з постановою, розмір виплат будуть обчислювати для кожного пільговика окремо, оскільки різні категорії мають право на різні види пільг. Кошти для виплат повинні передбачити органи місцевого самоврядування. Розпочати виплату компенсацій за проїзд планують з червня поточного року.

Нагадаємо, 14 березня Кабінет міністрів прийняв постанову «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!